L'edició 2024-2025 és oberta per la presentació de sol·licituds fins al 26 de setembre del 2024






04/07/2024

La Comissió Europea, el 26 de juny de 2024, va llançar oficialment l'edició 2024-2025 dels Premis Europeus de Contractació Pública Innovadora. La contractació innovadora transforma els resultats de la recerca en solucions innovadores, estimulant la demanda d'innovació.

Els premis premien estratègies dedicades a fomentar la contractació innovadora dels sectors públic i privat, oferint serveis i productes d'avantguarda a la societat, a més d'oportunitats de creixement i comercialització per a proveïdors de solucions innovadores, especialment empreses emergents i pimes.

Els Premis Europeus de Contractació Pública Innovadora tenen dues categories:
1. Iniciativa de contractació innovadora: per premiar accions, estratègies i plans d'acció que desencadenin contractacions innovadores, incloent-hi serveis d'R+D i la compra i desplegament de solucions innovadores.
2. Enfrontant reptes socials - "Contractació per a una indústria de zero emissions netes": per premiar pràctiques de contractació i serveis d'R+D, així com solucions innovadores que contribueixin als objectius de l'Acta de la Indústria de Zero Emissions Netes, promovent la circularitat, l'eficiència energètica i l'ús d'energia renovable.

Cada categoria atorgarà un premi de 75.000 euros al guanyador, 50.000 euros al segon lloc i 25.000 euros al tercer lloc.

La presentació de sol·licituds estan obertes fins al 26 de setembre del 2024.