Les sol·licituds s'han de presentar en línia abans de la data límit del 10 de setembre de 2024






04/07/2024

L'Access City Award / Premis a la ciutat accessible, ha estat creat per la Comissió Europea per premiar les ciutats que han prioritzat l'accessibilitat per a persones amb discapacitat.

Es premien els espais accessibles, tant físics com virtuals, entenent-los com el primer pas cap a la igualtat. Si les persones amb discapacitat no poden accedir al transport, a les botigues, als parcs, als llocs web, etc., no poden prendre les seves pròpies eleccions ni prendre el control de les seves vides. Una ciutat és accessible quan les persones amb discapacitat poden, per exemple:
- Obtenir informació
- Utilitzar autobusos, tramvies i metro
- Gaudir dels parcs i parcs infantils
- Entrar i al voltant d'edificis com la biblioteca, el pavelló esportiu i l'ajuntament

El guanyador, el segon i tercer classificat rebran un premi econòmic:
1r classificat: 150.000 euros
2n classificat: 120.000 euros
3r classificat: 80.000 euros

El premi està obert a ciutats de més de 50.000 habitants (a escala administrativa i polític) d'un dels estats membres de la UE. Als estats membres amb menys de dues d'aquestes ciutats, les àrees urbanes compostes. També hi poden participar dues o més poblacions si la seva població conjunta supera els 50.000 habitants.

Les sol·licituds s'han de presentar emplenant i enviant el formulari de sol·licitud en línia abans de la data límit del 10 de setembre de 2024 a les 23:59 hores (CEST).