Resolució de 5 de desembre de 2023, publicada al BOE número 296, de 12 de desembre de 2023

12/12/2023

La Resolució de 4 de juliol de 2017 de la Secretaria General del Tresor i Política Financera estableix el principi de prudència financera per a les operacions d'endeutament i derivats de les comunitats autònomes i entitats locals.

Segons aquesta resolució, el cost total màxim d'aquestes operacions, incloent comissions i altres despeses, no pot superar el cost de finançament de l'Estat al termini mitjà de l'operació, incrementat en el diferencial corresponent. Les comunitats autònomes i entitats locals amb eines de valoració pròpies o assessorament extern poden determinar en el moment de l'operació el cost de finançament del Tresor en base a la metodologia continguda a l'Annex 2 d'aquesta resolució.

Les altres administracions utilitzaran la taula de tipus fixos o els diferencials màxims aplicables sobre cada referència que publiqui mensualment, mitjançant resolució, la Direcció General del Tresor i Política Financera. Els costos màxims publicats restaran en vigor fins que es publiquin nous costos. Conformement a aquesta obligació d'actualització mensual del cost de finançament de l'Estat a cada termini mitjà, es publica un nou Annex 1.