Horizon Europe (clúster 6)

03/01/2024

El Programa Marc Horitzó Europa (HORIZON) té oberta la convocatòria: Activitats addicionals per a l'associació Europea per a una economia blava climàticament neutra, sostenible i productiva (HORIZON-CL6-2024-GOVERNANCE-01-1).

Convocatòria en dues fases, la segona fase prevista pel 17 de setembre del 2024. Es compta amb un pressupost de 10 milions d'euros, on s'espera finançar les dues.

L'objectiu principal d'aquesta convocatòria i de les activitats de recerca i innovació (R+I) associades és aprofitar els valors fonamentals de sostenibilitat, inclusió i estètica integrats a la Nova Bauhaus Europea (NEB). Aquesta integració se centra en solucions basades en la natura (NBS) com a part d'una transformació més àmplia destinada a fomentar una societat més sostenible, inclusiva i resilient.

Els resultats esperats dels projectes inclouen:
- Demostrar una integració transdisciplinària de NBS i NEB en diversos contextos, contribuint al canvi transformador necessari per abordar les crisis climàtiques i de biodiversitat. Aquesta integració posa l'accent en la inclusió i abraça els diversos valors, coneixements, diversitat cultural i patrimoni cultural.
- Crear espais públics multifuncionals d'alta qualitat desenvolupats de manera col·laborativa per millorar la sostenibilitat, la resiliència i el benestar de la comunitat. Això s'aconsegueix combinant NBS i NEB amb la innovació digital, social i cultural.
- Afavorir la comprensió de les connexions entre NBS i NEB i idear maneres d'integrar perfectament aquests enfocaments en entorns diversos com ara edificis, paisatges, sistemes industrials, polítiques i comunitats.
- La implementació d'una nova visió de la societat que abasteixi la sostenibilitat, la resiliència, la salut, el benestar i la inclusió beneficia les comunitats mitjançant la demostració de les sinergies entre NEB i NBS.

La data límit de presentació de sol·licituds és fins al 28 de febrer de 2024 - 17:00 hores (hora de Brussel·les).