Horizon Europe (clúster 6)

03/01/2024

El Programa Marc Horitzó Europa (HORIZON) té oberta la convocatòria: Desbloquejar el potencial de la nova Bauhaus europea en la transformació del sistema alimentari urbà (HORIZON-CL6-2024-COMMUNITIES-01-1).

La convocatòria compta amb un pressupost de 6 milions d'euros, dels quals es preveu aprovar dos projectes. 

L'objectiu general d'aquesta assignatura i les seves activitats de recerca i innovació (R+I) associades és utilitzar els valors de la Nova Bauhaus Europea (NEB) per a la transformació dels sistemes alimentaris urbans i periurbans. Això implica alterar positivament l'entorn alimentari per facilitar un enfocament sostenible, inclusiu i estèticament agradable a la transformació del sistema alimentari.

Els resultats previstos dels projectes inclouen:
- Transformació dels entorns alimentaris de manera positiva, contribuint a la transformació sostenible del sistema alimentari aplicant la visió de la NEB. Això s'alinea amb la crida d'aquesta de "convidar tots els europeus a imaginar i construir col·lectivament un futur sostenible i inclusiu, atractiu els nostres ulls, ments i ànimes".
- Restablir connexions i compromís entre els ciutadans i la natura, promovent l'accés a aliments saludables i sostenibles per al seu benestar i salut. A més, els entorns alimentaris transformats tenen com a objectiu proporcionar beneficis multifuncionals, inclosa la promoció de la biodiversitat.

La data límit de presentació de sol·licituds és fins al 28 de febrer de 2024 - 17:00 hores (hora de Brussel·les).