Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Ordre EDU/159/2024)

25/07/2024

L'Ordre EDU/159/2024, de 10 de juliol, del Departament d'Educació, publicada al DOGC de 16/07/2024 modifica l'Ordre EDU/11/2023, de 25 de gener (aquí), per la qual s'aproven les bases reguladores del procediment de concessió de subvencions als ens locals de Catalunya, destinades al finançament d'infraestructures, equipament i funcionament de les noves places del primer cicle d'educació infantil en centres públics, creades entre l'1 de gener del 2021 i el 15 de setembre del 2024, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb finançament de fons Next Generation EU. 

La modificació afecta principalment el formulari de justificació s'ha de presentar un cop finalitzada l'activitat subvencionada, com a màxim el 15 de setembre del 2025. Els ens locals han d'annexar al formulari de justificació, que conté la relació detallada de les despeses de l'activitat, la documentació següent:

a) Una memòria explicativa, on es detalli el compliment de la finalitat de l'acció de crear places noves en el primer cicle d'educació infantil i on caldrà fer-hi constar explícitament el número de noves places creades.

b) Una declaració responsable, signada per la persona titular de la Intervenció o de la Secretaria-Intervenció, segons model normalitzat, amb el contingut següent:

- Que l'import de la subvenció per al finançament d'infraestructures, equipament i funcionament de les noves places del primer cicle d'educació infantil en centres públics ha estat registrat en la comptabilitat. Caldrà identificar la partida a la qual s'han ingressat els fons. Aquestes partides han de portar un codi assignat per a tots els fons del mecanisme de recuperació i resiliència, que identifiqui el component i la inversió: FMRRC21I01.

En cas que la justificació es presenti abans de la concessió de la subvenció, es podrà dispensar aquesta declaració concreta.

- Que la relació de despeses que s'adjunta a la declaració responsable correspon a actuacions subvencionables, segons el certificat emès per la unitat tècnica gestora de la subvenció, justificades mitjançant factures o altres documents comptables de valor probatori equivalent, i que han estat efectuades i pagades dins dels terminis establerts en les bases reguladores i la convocatòria de subvencions. Caldrà especificar quin import s'ha destinat a despeses d'infraestructures i equipament i quin import s'ha destinat a despeses de funcionament.

- Que l'objecte subvencionat ha estat executat d'acord amb les bases reguladores de la subvenció i la normativa aplicable, segons el certificat emès per l'alcalde de l'ajuntament.

- Que el total de les fonts de finançament no supera el cost de l'actuació subvencionada.

- Que la documentació original acreditativa de les despeses realitzades es troba a disposició del Departament d'Educació, de la Intervenció General de la Generalitat, de la Sindicatura de Comptes.

(Aquí) més informació al web.

Font: Butlletí PRTR - 23 de juliol 2024.