Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Ordre TED/764/2024)

29/07/2024

L'Ordre TED/764/2024, de 22 de juliol, del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, publicada al BOE de 25/07/2024, aprova les bases reguladores per a la concessió d'ajudes del nou programa d'incentius a projectes pilot singulars de comunitats energètiques (Programa CE implementa), en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb finançament de fons Next Generation EU. 

Aquesta convocatòria de subvencions es fa a través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) i té com a finalitat enfortir el sistema de suport als actors interessats en la creació i desenvolupament de comunitats energètiques, principalment ciutadans, pimes i entitats locals, contribuint amb això a una descarbonització justa i inclusiva mitjançant el foment de les inversions en infraestructures verdes i la participació d'actors no tradicionalment involucrats en el sector energètic.

Les entitats públiques només podran beneficiàries d'aquestes ajudes sempre que compleixin les condicions o bé per a ser una CCE (Comunitats ciutadanes d'energia) o per a ser una CER (Comunitat d'energies renovables). La comunitat energètica és l'última beneficiària d'aquestes ajudes i ha de complir els requisits establerts en els paràgrafs anteriors. Pel que, si les entitats públiques no són capaces de satisfer aquestes condicions, hauran de constituir una entitat jurídica diferenciada.

El termini de presentació de sol·licituds serà el que estableixin les convocatòries. En tot cas, no podrà ser inferior a 20 dies ni superior a 3 mesos.  

Font: Next Diba - 29 de juliol 2024.