Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Ordre ACC/174/2024)

29/08/2024

L'Ordre ACC/174/2024, de 19 de juliol, del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, publicada al DOGC de 24/07/2024 aprova les bases reguladores de les subvencions per al finançament d'actuacions a la zona d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb finançament de fons Next Generation EU.

Les actuacions que es consideren subvencionables són: 
- Iniciatives públiques tendents a la modernització de les infraestructures urbanes, periurbanes i rurals destinades a l'ús general, així com a la diversificació i millora dels serveis prestats per l'Administració local, quan tinguin una relació directa amb les finalitats i els objectius relacionats amb la conservació de la biodiversitat. 
- Iniciatives públiques o privades destinades a la conservació del patrimoni natural. 
- Iniciatives públiques o privades orientades a l'eliminació de qualsevol tipus d'impacte en els valors naturals o culturals que van justificar la creació del Parc Nacional. 
- Iniciatives públiques o privades dirigides a garantir la compatibilitat de les activitats i els usos tradicionals amb la finalitat i els objectius del Parc Nacional en matèria de conservació de la biodiversitat. 
- Iniciatives públiques o privades destinades a la conservació o la restauració del patrimoni arquitectònic, així com aquelles que contribueixin a la recuperació de la tipologia constructiva tradicional, sempre que presentin un valor historicoartístic o cultural manifest a escala local, serveixin per a la difusió, la informació a visitants, l'ús públic, i estiguin vinculades a activitats de gestió del medi natural. 
- Iniciatives privades destinades a la posada en marxa d'activitats econòmiques relacionades amb el Parc Nacional; en particular, les relacionades amb la prestació de serveis d'atenció i informació a visitants i la comercialització de productes artesans.  

Entre d'altres, poden ser beneficiàries d'aquestes subvencions els ens locals que estiguin situats a l'àrea d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que són: Alt Àneu, Espot, Esterri d'Àneu, la Guingueta d'Àneu, Naut Aran, Sort, la Torre de Cabdella, la Vall de Boí, Vielha e Mijaran i Vilaller. 

Així com les entitats locals menors i les entitats supramunicipals, quan un o més dels ajuntaments que en formen part estiguin situats a l'àrea d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La quantia de les subvencions serà la que determinin les convocatòries corresponents. 

Les sol·licituds per acollir-se a aquestes subvencions en el cas de les administracions públiques o els ens dependents, han de formalitzar la sol·licitud per acollir-se a aquests ajuts en un formulari normalitzat que està a disposició dels sol·licitants a l'extranet de les administracions catalanes (aquí).

Tota la resta de sol·licituds s'han de presentar per mitjans telemàtics des de la pàgina web  mitjançant els formularis normalitzats establerts per aquest tràmit (aquí).  

Els sol·licitants han de presentar una única sol·licitud de subvenció. 

El termini de presentació de sol·licituds serà el que indiqui la convocatòria (pendent).

(Aquí) més informació.