Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) (Ordre ACC/176/2024)

29/08/2024

L'Ordre ACC/176/2024, de 22 de juliol, del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, publicada al DOGC de 25/07/2024 aprova les bases reguladores dels ajuts destinats a l'aplicació del desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Pla estratègic de la PAC 2023-2027. Amb finançament a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Els ajuts regulats en aquestes bases reguladores tenen com a finalitat el foment de les inversions que generin activitat econòmica per a l'aplicació de les estratègies de desenvolupament local proposades per la selecció de grups d'acció local (GAL), i aprovades pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb accions dirigides a: fomentar la reactivació econòmica i la creació d'ocupació, establir polítiques específiques per al jovent del món rural que en fomentin l'arrelament i el desenvolupament econòmic i social, promoure la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals, i estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

Entre d'altres, poden ser beneficiàries d'aquests ajuts persones de naturalesa pública amb seu a Catalunya: ajuntaments, consells comarcals, entitats municipals descentralitzades, consorcis, associacions, GAL, fundacions o empreses públiques participades per ens locals (en un 25% o més) que facin inversions no productives en:
a) Recuperació del patrimoni cultural i natural.
b) Infraestructures públiques per a la mitigació del canvi climàtic.
c) Infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació.
d) Serveis a les persones.

Queden excloses de l'apartat d) les inversions relacionades amb els serveis bàsics i subministraments, l'educació reglada, l'atenció sanitària, els equipaments esportius, l'habitatge i el transport.
 
A l'annex 2 d'aquestes bases i trobareu les dades, àmbit territorial d'actuació i criteris de selecció i priorització de projectes de cada GAL.

Les sol·licituds per participar en la convocatòria pública d'aquests ajuts s'han de presentar per mitjans telemàtics (aquí).
 
El termini per presentar les sol·licituds de comunicació prèvia és el comprès entre l'endemà de la finalització del termini per presentar les sol·licituds d'ajut de la convocatòria vigent i la data d'entrada en vigor de la següent resolució de convocatòria d'aquests ajuts.