Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Resolució CLT/3200/2024)

12/09/2024

La Resolució CLT/3200/2024, de 3 de setembre, de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, publicada al DOGC de 09/09/2024, aprova les bases específiques de les subvencions per ampliar i diversificar l'oferta cultural en àrees no urbanes, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb finançament de fons Next Generation EU.

L'objecte d'aquestes bases és la concessió de subvencions per contribuir econòmicament a ampliar i diversificar l'oferta cultural en àrees no urbanes de Catalunya; és a dir, que tinguin lloc o es desenvolupin en municipis del medi rural.

Als efectes d'aquestes bases, s'entén per medi rural els municipis que tenen una població inferior a 30.000 habitants i una densitat inferior als 100 habitants/km2, d'acord amb la llista dels 606 municipis que consten a l'annex 2 de les bases (a l'enllaç).

Els beneficiaris d'aquesta subvenció són les entitats de l'Administració local de Catalunya: ajuntaments, entitats municipals descentralitzades, mancomunitats de municipis, consorcis d'ens locals, consells comarcals i diputacions provincials, així com els ens públics que en depenen, entre altres.

La documentació que cal presentar amb la sol·licitud és la que preveu les bases (també a l'enllaç).

La quantia total serà la que determini la convocatòria corresponent. 

L'import de les subvencions és, com a màxim, el 80% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 30.000 euros. L'import mínim que es pot sol·licitar és de 25.000 euros. 
 
El termini de presentació de sol·licituds serà el que determini la convocatòria corresponent (pendent)

Font: Next Diba - 10 de setembre 2024.