Una guia pràctica sobre com aplicar els valors bàsics i els principis de treball europeus en projectes d'entorn construït, i en particular edificis, espais oberts i barris






30/07/2024

La Comissió Europea (CE) ha adoptat les New European Bauhaus (NEB) Investment Guidelines (aquí en anglès), una eina per il·lustrar com les inversions públiques i privades poden integrar els valors de sostenibilitat, inclusió i estètica promoguts per NEB per transformar l'entorn construït d'Europa. Les directrius d'inversió Nova Bauhaus Europea (NEB) resulten d'una estreta cooperació entre la CE i JASPERS (Assistència conjunta per a projectes de suport a les regions europees), un programa d'assessorament finançat per la CE i el Banc Europeu d'Inversions.

Les directrius proporcionen als inversors i promotors les millors pràctiques i garanties de qualitat per posar en pràctica el NEB i impulsar inversions que transformin edificis, espais oberts i barris alhora que incorporen aspiració estètica, compromís amb la sostenibilitat i afirmació dels valors socials, inclusió, assequibilitat i accessibilitat.

Les directrius donen suport als objectius de la NEB, ajudant a donar forma a projectes que afavoreixin la transformació positiva de les societats. S'espera que tots els estats membres de la Unió Europea (UE) passin per grans rondes d'inversions en l'entorn construït per abordar reptes com la neutralitat climàtica, l'adaptació al canvi climàtic, la ràpida urbanització, la resposta a les crisis humanitàries, així com l'accessibilitat i l'assequibilitat d'habitatges sostenibles d'alta qualitat, en construcció i reformes.

Cal recordar que la CE va engegar l'any 2021, la NEB una iniciativa política i de finançament de la UE que té com a objectiu transformar l'entorn construït, donant lloc a edificis, espais oberts i barris pensats i dissenyats de manera holística sota la transició del Pacte Verd de la UE. Busca solucions que no només siguin sostenibles, sinó també inclusives i belles, tot respectant la diversitat de llocs, tradicions i cultures a Europa i més enllà.

Font: Comissió Europea - 29 de juliol 2024.