El reconeixement s’emmarca en la participació de Barcelona a la missió europea ‘100 ciutats intel·ligents i neutres en carboni al 2030’, que agrupa les ciutats capdavanteres en descarbonització


16/04/2024

Aquest és un reconeixement que arriba un cop l’executiu europeu ha avaluat positivament i validat l’Acord Climàtic de Ciutat de Barcelona presentat a Europa per l’Ajuntament després d’haver estat seleccionada l’any 2022 per participar a la missió "100 ciutats intel·ligents i neutres en carboni el 2030”.

Amb aquesta missió, la Unió Europea vol promoure ciutats capdavanteres en la protecció del clima perquè actuïn de motor i guia, i així assegurar que totes les ciutats de més de 50.000 habitants arribin a ser climàticament neutres el 2050.

L’Acord Climàtic de Ciutat va ser aprovat per la Comissió de Govern municipal el passat mes de setembre i presentada a NetZeroCities, el consorci designat per la Comissió Europea per gestionar la missió de 100 ciutats. D’aquestes, Barcelona forma part de la primera trentena de municipis amb l’etiqueta de "ciutat-missió”.

Amb l’etiqueta de "ciutat-missió”, l’Ajuntament de Barcelona tindrà punts addicionals per accedir a finançament provinent de determinats programes europeus, a l’espera que es designin fons específics per a aquestes ciutats, addicionals als fons Next Generation que financen les accions del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. També disposarà de serveis de suport per gestionar el finançament d’inversions climàtiques.