Les tres principals entitats municipalistes del país, l'FMC, l'ACM i l’AMI sumen esforços per denunciar la decisió de la JEC i en defensa de les institucions catalanes

04/01/2020

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) expressen el seu total rebuig i la condemna més enèrgica a les decisions de la Junta Electoral Central (JEC) d'inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'eurodiputat Oriol Junqueras, malgrat la sentència del Tribunal de justícia de la Unió Europea.

Les tres entitats municipalistes del país volen mostrar el seu rebuig i condemna a la decisió de la JEC de manllevar de les actes de diputat al president Quim Torra i d'europarlamentari al vicepresident Oriol Junqueras.

Així mateix, la presidenta de l'FMC, Olga Arnau; el president de l'ACM, Lluís Soler; i el president de l'AMI, Josep Maria Cervera, assistiran, aquesta tarda, al ple extraordinari del Parlament de Catalunya per tal de mostrar el suport del municipalisme català a les institucions catalanes, i el rebuig frontal als continus atacs per part de la justícia i els òrgans administratius espanyols.

La presidenta de l'FMC, Olga Arnau, considera que la decisió de la JEC "és un atac a la democràcia" i es pregunta "per què serveix votar si aleshores no accepten els resultats electorals ni el president que s'investeix des del Parlament?". Segons el president de l'ACM, Lluís Soler, l'Estat espanyol continua amb la via repressiva i vol imposar a cop de sentències qui ha de governar les institucions catalanes. "No es pot acceptar que un òrgan administratiu de l'Estat passi per sobre dels resultats de les urnes i del que el poble català va votar i els diputats al Parlament van decidir escollir com a president". El president de l'AMI, Josep Maria Cervera, ha valorat el nou atac a les institucions catalanes de la JEC dient que "només ens confirma que Europa i la democràcia comença als Pirineus" i que ha tornat a deixar clar que "la democràcia només la retrobarem amb la independència".

Les tres entitats municipalistes ja han començat a treballar per coordinar una resposta unitària conjunta i àmplia contra aquest nou atac a la democràcia i a les institucions catalanes. De moment, tenen previst presentar una moció conjunta aquest proper dimarts al matí, a banda d'altres accions que es puguin concretar en les properes hores entre les tres entitats municipalistes.

Al mateix temps, donen suport a la crida per acompanyar aquest dissabte a la tarda (16:30h) el president de la Generalitat, Quim Torra, des del Passeig Lluís Companys fins al Parlament de Catalunya.