En un escrit que la presidenta de l'FMC i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, va fer arribar ahir al president de la FEMP i alcalde de Vigo, Abel Caballero, l’FMC va mostrar la seva preocupació per l’increment de noves infeccions degut a què encara no s’ha restringit l’accés als llocs de treball que no es consideren bàsics i que no puguin ser realitzats per via telemàtica. En l’escrit, la presidenta de l’FMC demana a la FEMP que es posi en contacte amb el govern espanyol per tal que les actuacions i accions preses des dels governs locals no siguin inútils

16/03/2020

Davant l’actual situació d’emergència en salut pública, la Federació de Municipis de Catalunya ha fet arribar un escrit a la FEMP mostrant la preocupació en veure com els serveis públics de transport estan plens a vessar en hora punta, degut a l’obligació majoritària dels treballadors d’anar presencialment al seu lloc de feina. Això, explica en l’escrit, evidencia que tot el que s’ha vingut fent fins ara no servirà per aconseguir l’atenuació de l’increment de noves infeccions que ha d’evitar el col·lapse del sistema assistencial.

En l’escrit també es remarca que, escoltant els experts sanitaris en epidemiologia, es creu necessari restringir l’accés als llocs de feina que no es considerin bàsics i que no puguin ser realitzats telemàticament. Per això cal adoptar mesures que afectin tant a empreses com a treballadors, per garantir els drets dels segons i la supervivència de les primeres. Per un pur tema de competències, aquestes mesures només les pot prendre el govern d’Espanya. Per això, l’FMC sol·licita que la FEMP, com a representant dels governs locals, es posi en contacte amb el govern de l’Estat i l’hi faci arribar aquesta queixa i aquesta reclamació, atès que en les condicions actuals, sense el confinament de tots els treballadors i treballadores no imprescindibles, els poders locals sentim que les nostres actuacions, per molt ben fetes i coordinades que siguin, són inútils per insuficients.