European Urban Initiative (FEDER)

22/05/2024

La tercera convocatòria de propostes de la Iniciativa Urbana Europea EUI-Accions innovadores (EUI-IA) s'ha llançat ara amb un pressupost indicatiu assignat de 90 milions d'euros de Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER). 

Cada projecte pot rebre fins a un màxim de 5 milions d'euros de cofinançament FEDER i l'execució del projecte s'ha de dur a terme en un període màxim de 3,5 anys.

Les ciutats interessades a entrar en aquesta tercera convocatòria estan convidades a començar a desenvolupar les seves propostes de projectes tan aviat com sigui possible utilitzant els diferents recursos disponibles en la pàgina de la convocatòria a l'enllaç.

Es recomanen els passos següents per començar:
1. Llegiu la tercera convocatòria de l'EUI-IA amb la descripció de temes.
2. Desenvolupeu una idea de projecte d'acord amb un dels temes que responguin als reptes locals de la vostra  ciutat.
3. Configureu la vostra associació de projectes establint contactes amb entitats rellevants, com ara socis públics i privats, ONG, universitats, pimes...
4. Comenceu a dissenyar conjuntament el marc del vostre pla de treball del projecte amb els vostres socis i grups d'interès.
 
Les temàtiques que es financen són les següents: 
  • Transició energètica: Suport a solucions innovadores, transferibles i escalables per a xarxes energètiques locals viables, intel·ligents i integrades. (Aquí més informació). 
  • Tecnologia a les ciutats: Suport a solucions innovadores impulsades per noves tecnologies per millorar els serveis als ciutadans i augmentar la capacitat de les autoritats locals per oferir aquests serveis. (Aquí més informació). 
L'Eix Accions Innovadores està compost per dos mecanismes principals de transferència, un integrat en projectes i l'altre en col·laboració amb URBACT IV, permetent a les ciutats transferir solucions innovadores i millorar el seu coneixement i capacitats per a un desenvolupament urbà sostenible.
 
L'Instrument compta també amb una eina de cerca de socis pròpia (aquí). 

Per a més informació consulta la sessió informativa on es va presentar l'obertura de la convocatòria (aquí). 

Aquesta convocatòria és oberta des de maig i es tancarà el 14 d'octubre de 2024 a les 14:00 hores CEST.

No dubteu a contactar amb nosaltres mitjançant l'adreça de correu electrònic: innovadoractions@urban-initiative.eu

Font inicial: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 7 de maig 2024.