• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, nova presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya
Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, nova presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya


La 30 Assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya, celebrada el passat divendres 15 de novembre, va aprovar que la presidència de l'entitat recaigui en l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, d'ERC. Les vicepresidències de l’FMC són per Àlex Garrido, alcalde de Manlleu; Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega; Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera; David Bote, alcalde de Mataró; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella; Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; i Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat. Amb aquesta composició es manté l’esperit plural d’aquesta entitat

18/11/2019

Completen el Comitè Executiu de l’FMC, a més dels ja citats, Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac; Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat; Francesc Alemany, alcalde de Palafolls; Narcís Fajula, alcalde de Sarrià de Ter; Josep Bigorra, alcalde de Vilaplana; Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Adam Tomàs, alcalde d’Amposta; Núria Pérez, alcaldessa de Pardines; Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona; Carles Luz, alcalde de Gandesa; Lluís Guinó, alcalde de Besalú; Sergi Vallès, president de la Mancomunitat del Penedès; Lourdes Aluja, alcaldessa del Pradell de la Teixeta; Natàlia Figueras, alcaldessa de Maçanet de la Selva; Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell; Albert Corberó, alcalde de Súria; Dolors Carreras, alcaldessa de Cunit; Josep López, alcalde d’Ullà; Noemí Trucharte, alcaldessa de Vilanova del Camí; i Ignasi Simon, alcalde de Lliça d’Amunt.

L’Assemblea de l’FMC va aprovar una resolució sobre la unificació del municipalisme, en la que s’acorda treballar per tal d’elaborar una proposta d’unificació de les entitats municipalistes a; i constituir una taula paritària entre l’FMC i l’ACM que iniciï els treballs per fer possible aquesta unificació durant el present mandat municipal.

La nova presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, ha adreçat unes paraules als assistents, posant en valor la tasca dels càrrecs electes que l’han precedit en la presidència, i ha remarcat la pluralitat de l’entitat. Així mateix, ha afirmat que "volem apostar per una forma de co-governança, de governança compartida”.

Pel que fa a la unificació de les dues principals entitats municipalistes de Catalunya, Olga Arnau considera que "és un gran repte que assumim amb total responsabilitat i compromís. Pensem, certament, que aquest és el camí que ha de seguir el municipalisme: unir esforços, anar de la mà, compartir els objectius”.

Ha continuat la seva intervenció detallant que "els pobles i ciutats arrosseguem greus mancances de finançament i aquesta és una qüestió pendent que no podem deixar de reivindicar”. Pel que fa a la formació dels ens locals, "ens calen recursos tecnològics, ens cal tot allò necessari per avançar cap a una administració més eficient”; afegint que "cal també continuar en la tasca de ser més transparents i en apropar-nos a la ciutadania; posant en valor la tasca dels càrrecs electes, escollits pels nostres conciutadans i ciutadanes, de forma democràtica, per servir la col·lectivitat”.

Per acabar, la nova presidenta de l´FMC ha afirmat que "des del municipalisme sabem molt bé què és escoltar, consensuar, seure i parlar”. " A això també hi dedicarem esforços”. "Volem teixir i construir. Volem connectar-nos entre els nostres municipis i govern. Però perquè la cadena no es trenqui, aquests governs han de fer el mateix: seure i parlar”.

En aquesta assemblea també es va ratificar el pressupost de l’entitat corresponent a l’exercici 2019, els comptes anuals corresponents a l’exercici econòmic de 2018 i la Memòria d’activitats i de gestió de l’entitat corresponent a l’any 2018.
Relacionats:

/ ENLLAÇOS
NdP_govern
Galeria fotogràfica


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC