• Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
La Federació de Municipis de Catalunya es reuneix amb el president de la Generalitat de Catalunya
La Federació de Municipis de Catalunya es reuneix amb el president de la Generalitat de Catalunya


El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va mantenir ahir a la tarda una trobada amb una delegació de la Federació de Municipis de Catalunya, encapçalada per la seva presidenta i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau; acompanyada dels vicepresidents de la Federació, Àlex Garrido, alcalde de Manlleu; Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega; David Bote, alcalde de Mataró; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella; i Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

03/03/2020

La presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya va agrair al president de la Generalitat la possibilitat de poder mantenir aquesta reunió per poder expressar directament les demandes dels governs locals de Catalunya, tot remarcant què la col·laboració entre els governs locals i la Generalitat de Catalunya ha de continuar sent imprescindible, per tal que amb l’entesa entre les dues administracions es puguin encarar amb solidesa els temes claus per als governs locals que, hores d'ara, estan mancats de vies de solució.

En aquesta trobada es van parlar d’alguns dels molts reptes que els governs locals necessitem tractar conjuntament amb el govern de la Generalitat, com és el cas de l’emergència provocada pel contagi del Covid-19. Davant l’oferiment dels alcaldes i alcaldesses de l’FMC de màxima col·laboració amb el govern de la Generalitat, el president Torra es va comprometre a continuar donant la màxima informació per tal que els ajuntaments puguin transmetre missatges de calma a la població. Els representants locals també van mostrar la seva preocupació pels efectes econòmics que pot provocar aquesta emergència tant en el sector turístic com en el sector productiu, per manca de subministraments.

A la reunió també es van abordar els problemes de l’emergència habitacional. En aquest cas, des dels governs locals demanem traspassar més competències als ajuntaments per poder fer front, com a administració més propera a la ciutadania, a aquest problema.

Els alcaldes i alcaldesses, a més, van reclamar més capacitat d’acció davant dels previsibles increments de fenomens meteorològics adversos, com els esdevinguts als darrers mesos (ventades, inundacions, temporal marítim...). En aquest sentit, per exemple, demanen poder fer accions preventives directament sobre les lleres dels rius.

En els temes sanitaris s’ha evidenciat la preocupació dels municipis davant la manca d’especialistes als centres hospitalaris, especialment aquells que estan distribuïts pel territori.

A la trobada, el president Quim Torra ha afirmat que en els propers pressupostos de la Generalitat es notarà un canvi en molts dels temes que s’han exposat (habitatge, salut, escoles bressol, bombers, policies...), i ha dit que ja s’estan començant a assentar les bases per apropar l’acció de govern a les característiques particulars de cada territori.

També van assistir a la reunió el secretari d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar; la directora general d’Administració Local, Rosa Vestit; el secretari general de l'FMC, Magí Rovira; i l’adjunta a secretaria general de l’FMC, Roser Colomé.


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC