• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
L'FMC amb la Setmana Europea de la Mobilitat, enguany a Catalunya se celebra amb més de 500 activitats
L'FMC amb la Setmana Europea de la Mobilitat, enguany a Catalunya se celebra amb més de 500 activitats


El govern i les entitats municipalistes: Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis, s’han adherint a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra a tota Europa del 16 al 22 de setembre, amb el lema 'Per una mobilitat sense emissions'

16/09/2020

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin; i el director general de Transports, David Saldoni; es van reunir el passat 14 de juliol amb el secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya, Magí Rovira; i la secretària general de l'ACM, Joana Ortega; per concretar la col·laboració del Govern amb les entitats municipalistes de cara a la Setmana Europea de la Mobilitat, així com per nous projectes importants pels municipis catalans.

La pandèmia ha provocat canvis en la mobilitat i cap municipi de Catalunya no en queda al marge. Ara és un bon moment per aprofundir en els debats sobre la mobilitat arreu del país, i emprendre accions. Els ajuntaments de Catalunya han estat cabdals en la millora de l'urbanisme i el foment de la pacificació del trànsit, i l'impuls de bones mesures per a millorar la sostenibilitat en els desplaçaments dels seus ciutadans i ciutadanes i la millora de la qualitat de l'aire.

Per aquest motiu, i amb el compromís d'impulsar la Setmana Europea de la Mobilitat, des de la Generalitat s'ha posat a disposició dels ajuntaments un catàleg d'accions per poder desenvolupar, ja sigui, implementar mesures de sensibilització, organitzar un dia sense cotxes, caminades, bicicletades, o activitats amb les escoles, com per exemple, anar caminant a l'escola, etc. però també mesures estructurals per pacificar el trànsit, fomentar els desplaçaments a peu, la mobilitat sostenible, la instal·lació de carregadors elèctrics, entre d'altres.

Des de la Federació de Municipis de Catalunya hem animat a que s'adhereixen els governs locals a sumar-s’hi i executar accions. Enguany fins a 200 municipis catalans s'han adherit a la Setmana, implementant un centenar de mesures permanents més enllà dels actes organitzats durant aquesta setmana.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació
NdP_Govern
Vegeu les activitats virtuals


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC