Un any més, el pròxim divendres 16 d’octubre, Dia Mundial de l’Alimentació, tindrà lloc la IV Jornada per a l’aprofitament dels aliments i la prevenció de les pèrdues i el malbaratament, organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació






08/10/2020

A Catalunya, la Llei 3/2020, de l'11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris estableix una sèrie d'accions per prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentaris i d'accions de foment per augmentar l'aprofitament i la valorització dels aliments al llarg de la cadena alimentària.

Durant la jornada es parlarà de la recent estratègia de la "Granja a la Taula” publicada per la Comissió Europea. I es continuarà amb una taula rodona sobre els reptes de quantificació de les pèrdues i el malbaratament alimentari on s’explicaran diversos estudis tècnics i el procés de consulta pública prèvia al desplegament reglamentari de la Llei 3/2020, de l'11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris a Catalunya. S'acabarà amb una taula rodona sobre l’emergència alimentària i el malbaratament d’aliments per debatre sobre l’impacte que ha tingut la pandèmia de la COVID-19 en l’emergència alimentària i en especial, en el malbaratament d’aliments.

La jornada serà mixta, en format presencial i online. Per fer la inscripció, envieu un correu a maria.aurell@gencat.cat indicant els vostre nom i cognom, institució, NIF i quina opció preferiu per a la vostra assistència (online o presencial).