• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Constituïda la Comissió Assessora de l’Estratègia per a la Dinamització Territorial, amb la participació de l’FMC
Constituïda la Comissió Assessora de l’Estratègia per a la Dinamització Territorial, amb la participació de l’FMC


La Comissió Assessora és el principal òrgan consultiu per al desplegament de l’estratègia ‘Un país d’oportunitats, un país viu’, que té l’objectiu d’activar l’economia i dinamitzar el territori, afavorint la cohesió social i la igualtat d’oportunitats per revertir els efectes del despoblament i de l’envelliment. La Comissió, formada per representants institucionals, sectorials, experts acadèmics en diferents àmbits de coneixement i agents econòmics i socials, compta amb la participació de la Federació de Municipis de Catalunya, establirà millores de qualitat en la presa de decisions, aportar coneixements i generar reflexions

08/10/2020

El passat 5 d’octubre va tenir lloc l’acte de constitució de la Comissió Assessora de l’Estratègia per a la Dinamització Territorial, presidida per la consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó. En aquesta sessió constitutiva, hi van participar, per part de la Federació de Municipis de Catalunya, la vicepresidenta i alcaldessa de Calella, i presidenta de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’entitat, Montserrat Candini; i la secretària general adjunta, Roser Colomé.

L’estratègia ‘Un país viu’ va ser impulsada el mes de maig de 2019 per la Secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran del Departament de la Presidència, amb l’objectiu de generar oportunitats a través de l'activitat econòmica. Això només és possible amb la implicació compartida de la Generalitat amb els actors territorials públics (diputacions, consells comarcals, ens supramunicipals, municipis...) i privats.

La comissió assessora que s’ha constituït és un òrgan decisiu que pretén facilitar la coordinació política entre l’administració de la Generalitat i l’administració local. Té funcions consultives, de reflexió i anàlisi i de generar debat d’idees i propostes.

Des de la Federació de Municipis de Catalunya agraïm la constitució d’aquesta comissió que servirà per coordinar per part de la Generalitat diverses iniciatives que afecten principalment al territori, però demanem que sempre es faci amb la col·laboració de les entitats municipalistes. Els ajuntaments són els més afectats per l’envelliment i el despoblament. Aconseguir el reequilibri territorial és tasca del govern de la Generalitat, però també de totes les institucions implicades. "Participarem, com no pot ser de cap altra manera, de totes les iniciatives que ens proposi el govern, però com a entitat municipalista creiem que hem de tenir un paper clau en elaborar aquestes estratègies al territori. Per aquest motiu, ens posem a total disposició”.

A la reunió hi van assistir representants de les quatre diputacions catalanes, de l’Ajuntament de Barcelona, de les entitats municipalistes FMC i ACM i Micropobles, la Unió de Pagesos, Pimec Tarragona, l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, l’ARCA, la CECOT, experts acadèmics, universitats, diversos departaments del govern català, entre d’altres agents econòmics i socials.

Es preveu que la comissió es reuneixi trimestralment (en format presencial o virtual segons les indicacions sanitàries). Serà un espai d’acompanyament; de debat d’idees, formació de propostes i iniciatives. Un espai de generació de coneixement. Per això, "ha de ser atemporal i centrat en aspectes estratègics a llarg termini.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació govern
Informació FMC maig 2019


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC