• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
El 23 de novembre comença la Setmana Internacional dels Usos del Temps, per posar el temps a l’agenda local i internacional
El 23 de novembre comença la Setmana Internacional dels Usos del Temps, per posar el temps a l’agenda local i internacional


La Setmana dels Horaris, que enguany tindrà lloc del 23 al 29 de novembre, i que compta amb més de 50 experts internacionals, arriba a la seva 7a edició tot transformant-se en la Time Use Week, consolidant-se localment i fent la transició cap a la seva internacionalització. Un centenar de municipis i empreses catalanes participaran en aquesta nova edició, juntament amb 20 experts internacionals

19/11/2020

En els darrers anys, gràcies a l’impuls institucional i de la societat civil, les polítiques d'usos del temps s’han fet un lloc a l’agenda política catalana actual. Des del 2014 s’organitza la Setmana dels Horaris, que ara s’internacionalitza, tot esdevenint un espai de discussió de referència a nivell internacional sobre l’ús del temps, amb seu a Catalunya i capital Barcelona.

La Time Use Week 2020 pretén principalment connectar les institucions públiques, les organitzacions, la societat civil i la recerca per avançar plegats cap a millor ús del temps, compartir experiències i coneixements entre disciplines i àmbits d’actuació diferents que treballen en usos del temps i impactar en l’agenda mediàtica i política internacional i en el discurs de polítiques del temps per a prioritzar aquestes polítiques en l’agenda global.

La Time Use Week d’enguany es planteja doncs com un debat multidisciplinar (amb experts de recerca, organitzacions, empreses i institucions) per donar resposta a preguntes clau al voltant de les polítiques del temps, partint d’un objectiu comú: construir un discurs global sobre les polítiques del temps.

L’AMB col·labora en l’organització d’aquesta trobada i hi participa, un esdeveniment que implica la internacionalització de la 7a Setmana dels Horaris i que vol construir un discurs global que aporti més benestar a la ciutadania i estigui alineat amb el nou context socioeconòmic i els objectius de l’Agenda 2030.

S’espera aconseguir la participació de més d’un centenar representants de municipis de tot Catalunya i esdevenir un espai per a compartir l’experiència d’aquests municipis amb experiències d’altres municipis de l’Estat i d’Europa. També es pretén sensibilitzar la ciutadania en general sobre la importància d’uns usos del temps saludables, així com compartir experiències amb els representants de les principals xarxes europees treballant en usos del temps.

Aquest any agafa una dimensió internacional amb la posada en marxa de la International Time Use Week a partir d’un gran acord institucional entre la mateixa Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Barcelona Time Use For a Healthy Society.

A la part inferior podeu veure l’enllaç al programa complet. A més, us informem que els actes destacats i que poden ser d'interès per als governs locals, d’aquesta setmana són:

- Mesures legislatives i polítiques en l'era post COVID19 (23/11/20 de les 16:30h a les 17:30h).

- Les ciutats com a actors clau per a l'impuls de polítiques del temps (24/11/20 de les 9h a les 10h). 

- Trobada de municipis catalans (24/11/20 de les 10:30h a les 12:30h).


Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació i programa
Registre per fer les inscripcions


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC