• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
El Seminari Tècnic Local de l’FMC analitza avui la resiliència urbana
El Seminari Tècnic Local de l’FMC analitza avui la resiliència urbana


Aquest matí està tenint lloc la tercera sessió del Seminari Tècnic Local 2020 organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya. Els ponents expliquen als més de 240 participants (presencials i telemàtics) amb quins problemes ens trobem quan volem fer una ciutat resilient, com la resiliència pot millorar les smart cities i quin és la implicació de la resiliència per a millorar els plans urbans

16/10/2020

La sessió d’aquest matí ha començat amb Ares Gabàs Masip, responsable de Resiliència Urbana de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest ajuntament promou un model de resiliència que treballa per construir una ciutat amb més capacitat per afrontar els reptes actuals i de futur, reduir les vulnerabilitats i sobreposar-se als impactes de manera proactiva, amb l’objectiu de garantir la qualitat de vida de la ciutadania.

El títol de la segona ponència, que ha anat a càrrec d’ Albert Marín Acevedo, director de projectes Smart City de l’Ajuntament de Terrassa, és ‘La resiliència urbana, un vector de millora de les Smart Cities’. En ella, el ponent ha introduït el concepte de resiliència urbana i el seu context, ha donat els antecedents, ha explicat els objectius i l’abast del projecte, quina és la metodologia de treball i, per últim, ha donat una visió tecnològica de la implantació de la resiliència urbana.

Finalment, per tractar les eines de resiliència i la gestió dinàmica de plans: de la teoria a la pràctica, ens acompanya Ignasi Fontanals, director Europa de Rezilio Technologie; que analitza la resiliència a través dels organismes de normalització: normes i antecedents, marcs de resiliència i les normes ISO, BSI i DIN; i ens dona eines per a la resiliència de la teoria a la pràctica: idees generals sobre eines de resiliència i modelització d’interdependències i d’efectes.

Recordem que en l’edició d’enguany, el Seminari Tècnic Local del setembre va anar dedicat al planejament urbanístic, i el de la sessió de 2 d’octubre, sobre la gestió dels riscos. A les properes sessions s’analitzaran les intervencions complexes (estació de la Sagrera); el reciclatge urbà i territorial; la mobilitat: un canvi de paradigma; l’emergència climàtica; i el model urbà: nous reptes i desafiaments de les ciutats.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Programa
Sessió del 2 d'octubre
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC