Des de l'any 1979, el 16 d'octubre se celebra el Dia Mundial de l'Alimentació que aquest any té com a lema central 'Conrear, nodrir, preservar. Junts'. Tot i que la productivitat agrícola i els sistemes alimentaris han anat evolucionant, avui, milions d'éssers humans continuen sent vulnerables. Més de 2 000 milions de persones no tenen accés regular a aliments innocus i nutritius. El Fons Català de Cooperació, com a agent dels ajuntaments i ens catalans en l'aposta per un món més just, desplega projectes per garantir l'alimentació en zones sense recursos i/o en conflicte. El Fons Català de Cooperació, com a agent dels ajuntaments i ens catalans en l'aposta per un món més just, desplega projectes per garantir l'alimentació en zones sense recursos i/o en conflicte.






20/10/2020

La pandèmia de la COVID-19 és un element més que s'ha sumat a aquest desafiament, amenaçant en revertir els importants avenços realitzats en camps com la seguretat alimentària, la nutrició i els mitjans de vida.

En aquest context és un especialment important fer front a les desigualtats i ineficiències persistents dels sistemes alimentaris. La cooperació al desenvolupament ha estat determinant en iniciar aquest camí que - amb molt i molt camp de recorregut- ha donat els seus fruits.