• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Catalunya, membre de l'OGP, la xarxa internacional de govern obert
Catalunya, membre de l'OGP, la xarxa internacional de govern obert


L’Open Government Partenrship (OGP) ha fet pública la integració de Catalunya a la seva xarxa internacional, després de resoldre positivament la candidatura que va presentar el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència el juliol passat, conjuntament amb l'entitat Iniciativa Barcelona Open Data i que ha comptat amb el suport de la Xarxa de Governs Transparents (que inclou diputacions i governs locals)

21/10/2020

El 2011, els líders governamentals i els defensors de la societat civil es van unir per crear una associació única, una que combina aquestes poderoses forces per promoure una governança responsable, receptiva i inclusiva.

Setanta-vuit països i un nombre creixent de governs locals, que representen a més de dos mil milions de persones, juntament amb milers d'organitzacions de la societat civil són membres de l'Open Government Partnership (OGP).

La missió i visió fundadores d'Open Government Partnership segueixen sent tan poderoses avui com ho van ser en 2011 i, en canvi, el context del nostre treball ha canviat profundament. D'una banda, OGP s'ha convertit en una associació madura, amb 78 membres nacionals, un nombre creixent de governs locals i milers de participants de la societat civil. Junts han co-creat més de 4000 reformes de govern obert, de les quals una proporció significativa ha mostrat un impacte important. No obstant això, a el mateix temps que OGP ha anat creixent, el context geopolític més ampli ha estat un retrocés democràtic, el tancament de l'espai cívic i l'augment de polítiques autoritàries i populistes, fins i tot en els països membres de OGP.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC