• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL: Ciutats creatives i culturals en temps de COVID-19
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL: Ciutats creatives i culturals en temps de COVID-19


ODS número 4: Educació de Qualitat i ODS número 11: Ciutats i Comunitats Sostenibles
Amb els teatres i cinemes tancats, la mobilitat dràsticament reduïda i restriccions a les concentracions de persones, el sector cultural i creatiu s'ha vist profundament afectat per la crisi del COVID-19 i per les mesures de seguretat que els governs s’han vist forçats a adoptar. Això posa en risc més de 7 milions de llocs de treball arreu d'Europa, però també el dinamisme cultural de les ciutats i l'oferta d'activitats lúdiques per als residents urbans


21/10/2020

Algunes ciutats han començat a adoptar mesures per a contrarestar els efectes d'aquesta crisi, garantir la supervivència financera de les institucions i professionals d'aquest sector, i recuperar la vitalitat cultural i artística de les ciutats: oferint subvencions, cercant nous formats d'espectacles adaptats a la nova realitat, contractant nous tipus d'activitats, organitzant esdeveniments on-line, facilitant assessorament, o contractant espectacles per avançat). En aquest sentit, es poden esmentar com a exemples innovadores i inspiradors:

- La iniciativa de la ciutat Liepaja (Letònia) organitzant espectacles de petit format en patis i terrasses d'edificis públics (museus, biblioteques, escoles, etc.) amb aforament limitat.

- La bona pràctica de la ciutat d'Atenes (Grècia) contractant grups de música per oferir concerts mòbils (sobre un remolc de camió) per tota la ciutat.

- Manheim (Alemanya) ha dissenyat un programa de concerts en espais oberts de la ciutat que també es poden seguir on-line.

- La instal·lació d'escenaris en grans espais per poder veure a espectacles (teatre, concerts, opera o cinema) des dels cotxes (Vilnius, Lituània; Gdansk, Polònia; Aarhus, dinamarca, etc.).

- La ciutat finlandesa de Jyväskylä ofereix un catàleg d'espectacles, finançats per l'ajuntament, per ser programats en espais oberts d'escoles, residències de gent gran o centres de dia.

- El projecte de la ciutat de Seinäjoki (Finlàndia) que ha contractat diversos artistes per a preparar materials educatius o activitats on-line per a escoles o instituts.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC