• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
El Congrés suspèn els objectius d’estabilitat i deute i la regla de despesa
El Congrés suspèn els objectius d’estabilitat i deute i la regla de despesa


El Congrés dels Diputats va aprovar ahir la suspensió temporal de les regles fiscals per al 2020 i 2021. L’emergència extraordinària que pateix Espanya per la pandèmia de la COVID-19 justifica aquesta suspensió. L’objectiu és que es pugui augmentar la despesa per atendre les exigències derivades de la crisi econòmica i sanitària i que els governs locals puguin utilitzar els romanents dels anys anteriors. En aquest sentit, es permetrà als ajuntaments fer ús dels seus romanents durant els dos exercicis de suspensió de les normes fiscals

21/10/2020

Amb aquesta mesura, Espanya segueix les recomanacions de la Comissió Europea, que va decidir aplicar la clàusula general de salvaguarda del Pacte d’Estabilitat i Creixement al 2020 i que prorrogarà al 2021.

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha aclarit que la suspensió de les regles fiscals no suposa la desaparició de la responsabilitat fiscal. De fet, ha reiterat que el govern no renuncia a l’estabilitat pressupostària ni tampoc al principi de prudència a l’hora de realitzar els pressupostos generals. I ha recordat que el govern es compromet a iniciar una reducció del dèficit públic a partir del proper any. En principi, la taxa de referència del dèficit del 7,7 per cent de 2021 es repartirà així: un 2,4 per cent per a l’Administració central, un 2,2 per cent per a les comunitats autònomes, un 3 per cent per a la Seguretat Social, i un 0,1 per cent per a les entitats locals. Per tant, les entitats locals mantindran la seva taxa de dèficit del 0,1 per cent, encara que gràcies a la suspensió de les regles fiscals podran fer ús dels seus romanents i contribuir així a la recuperació econòmica i social.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC