• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Les entitats municipalistes reivindiquen participar en les trobades entre el govern de la Generalitat i les entitats esportives per afavorir la pràctica de l’esport segur
Les entitats municipalistes reivindiquen participar en les trobades entre el govern de la Generalitat i les entitats esportives per afavorir la pràctica de l’esport segur


En diverses reunions mantingudes els darrers mesos amb el govern de la Generalitat per abordar la situació del a pandèmia, tant des de la Federació de Municipis de Catalunya com de l’Associació Catalana de Municipis hem traslladat reiteradament la petició que es comptés sempre amb la participació de les entitats municipalistes, ja que en elles s’hi tracten qüestions en les que els governs locals hi tenen un paper actiu a desenvolupar

13/11/2020

Som coneixedors que durant els darrers mesos s’han estat realitzant diverses trobades amb representants esportius de Catalunya. L’esport és un àmbit de gran importància en el nostre teixit social. Valorem positivament aquesta tasca i, sabem, de ben segur, que d’aquestes trobades amb les entitats esportives poden haver sorgit propostes de millora per afrontar amb més facilitat l’actual situació de pandèmia. Els municipis mantenen una relació molt directa amb moltes de les entitats esportives del país, ja que una gran majoria d’aquestes reben subvencions dels Ajuntaments i desenvolupen la seva acció en espais públics cedits per aquests per afavorir la pràctica de l’esport, que és font de salut física i psíquica, així com un element de cohesió social molt important.

En aquest sentit, des de l’FMC es va tornar a demanar poder participar en aquestes reunions, sabent que els ajuntaments estan fent un gran esforç per acompanyar el teixit esportiu dels nostres pobles i ciutats i per adaptar les nostres instal·lacions esportives per a la pràctica de l’esport segur.

Malauradament, però, a la reunió mantinguda el dia 11 de novembre entre la consellera de la presidència i els secretaris d’esports i salut per la situació de la pandèmia, ni l’FMC ni l’ACM no van rebre cap convocatòria prèvia i formal.

Com a entitats municipalistes que representem els ens locals de Catalunya volem fer valer tots els esforços que els Ajuntaments estan fent per acompanyar el teixit esportiu dels municipis i per adaptar les instal·lacions esportives municipals per a la pràctica de l’esport segur, perquè les entitats esportives continuïn desenvolupant la seva important activitat. Volem recordar que, fins ara, aquests esforços han estat assumits pels municipis sense rebre ajudes econòmiques complementàries tal i com estem reclamant des de fa mesos.

És per això, que l’FMC i l’ACM hem elaborat una nota informativa, que us adjuntem a continuació, reivindicant ser presents en aquestes reunions, nota que hem fet arribar tant al Consell Directiu dels Consells Esportius de Catalunya com a la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

Relacionats:

/ DOCUMENTS
Nota informativa.pdf


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC