• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
L’FMC celebra la seva 31a Assemblea General, amb el desig que ‘cap municipi es quedi enrere’
L’FMC celebra la seva 31a Assemblea General, amb el desig que ‘cap municipi es quedi enrere’


Aquest matí ha tingut lloc la 31a Assemblea general ordinària de la Federació de Municipis de Catalunya, que s’ha celebrat telemàticament, i que ha comptat amb l’assistència de 150 electes, que representaven un total de 167 ens locals. Tal i com ha destacat la presidenta Olga Arnau, des de l’FMC continuarem treballant perquè els municipis hi siguem presents i perquè encara hi tenim molt a dir

20/11/2020

A l’acte d’obertura de l’Assemblea han intervingut el vicepresident del govern, president en funcions i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. Tots tres han destacat la tasca impagable i clau que han tingut i tenen els ajuntaments en la reactivació econòmica i social dels nostres pobles i ciutats, en aquest any tan complex i difícil.

La presidència de la Mesa de l’Assemblea ha anat a càrrec d’Oga Arnau, presidenta de l’FMC; els sis vocals han estat Àlex Garrido, alcalde de Manlleu; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella; Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera; David Bote, alcalde de Mataró; Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; i Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat, tots ells vicepresidents de l’FMC; i la secretaria de l’Assemblea ha anat a càrrec d’Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega i vicepresidenta també de l’FMC.

Entre d’altres qüestions, l’Assemblea ha aprovat tant el pressupost de l’entitat corresponent a l’exercici 2020, que ha explicat Olga Arnau; com els comptes anuals corresponents a l’exercici econòmic de 2019, dels quals ha informat Eduard Rivas.

Pel que fa a la Memòria d’activitats i de gestió de l’entitat corresponent a l’any 2019, que també ha estat aprovada per l’Assemblea, Eduard Rivas ha destacat el compromís que l’FMC és una entitat forta i que, ara més que mai, hem de continuar amb la nostra tasca de suport útil i necessari,. En aquest sentit, ha explicat que l’any 2019 va ser un any d’eleccions als governs locals el 26 de maig, i; en conseqüència, de renovació estructural i organitzativa de l’FMC, que es va produir a la 30 Assemblea General de l’entitat celebrada el 15 de novembre de 2019. Ha recordat que al 2019 hem tingut més presència a les xarxes institucionals, i hem continuat promovent la pluralitat, la col·laboració i la cooperació, sempre cercant la innovació i la modernització permanent. D’aquesta activitat ha destacat els dotze convenis signats amb diverses entitats i institucions, diverses compareixences parlamentàries i les més de 300 reunions amb òrgans i departaments de la Generalitat.

En la seva intervenció també ha posat en valor les incomptables consultes jurídiques i informes adreçats als ens adherits, en temes tan diversos com govern local, funció pública, benestar i l’acció social, l’ocupació, la salut, el comerç i el turisme, la contractació, la seguretat, la política territorial, la cultura, etc. Pel que fa a l’activitat formativa, ha informat que al 2019 es va celebrar una altra edició del Seminari de Dret Local, 8 sessions del Seminari Tècnic Local, 3 sessions del Seminari de Relacions Col·lectives i una sessió especial sobre la jubilació dels policies locals, i diversos cursos en els que hi han participat 1.314 alumnes en 469 hores lectives.

Finalment, pel que fa a l’activitat comunicativa, Rivas en la seva intervenció ha destacat que l’any passat es van enviar 260 comunicats directes a més de 6.000 adreces electròniques d’electes i tècnics locals: amb aquesta informació, els adherits a l’FMC reben de primera mà cada dia les notícies que són del seu interès i que abasten diversos àmbits, tant jurídics, com d’actualitat, com d’agenda, etc. També ha remarcat l’edició de 44 butlletins digitals setmanals amb tota la informació més recent i que reben més de 6.000 destinataris; i 3 edicions de la revista, amb més de 5.200 receptors, Cal recordar, a més, d’una banda, la xarxa Twitter, amb més de 9,500 seguidors; i, d’altra banda, 1.062 usuaris seguidors de l’app de l’FMC, que van visualitzar l’any 2019 més de 3.600 pantalles.

En un altre ordre de coses, l’Assemblea ha aprovat nomenar Ma. Lourdes Fuentes i Faig, alcaldessa de Santa Cristina d’Aro, com a nova vocal del Comitè Executiu de l’FMC, en substitució de Núria Pérez i Deses, alcaldessa de Pardines. I, finalment, s’ha aprovat modificar els Estatuts de l’FMC per tal d’adaptar-los a la realitat actual (com la supressió del Consell Nacional o la creació de secretaries generals adjuntes, entre d’altres millores tècniques i administratives.

BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC