• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Informació sobre l'aprovació de tots els protocols per a les eleccions del 14F
Informació sobre l'aprovació de tots els protocols per a les eleccions del 14F


El PROCICAT va aprovar el 30 de desembre tots els protocols per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya de 14 de febrer de 2021. Els cinc documents aprovats a més d'un mes de la celebració dels comicis es desprenen del Pla d’eleccions en context de COVID-19 que el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, va presentar el passat mes d’octubre

07/01/2021

Els documents, elaborats per la Subdirecció General de Processos Electorals i Democràcia Directa, garanteixen que els comicis del 14 de febrer s'adeqüin a les directrius de les autoritats sanitàries, i es divideixen en tres eixos: salut, dret de vot i legitimitat del procés electoral.

En l'eix salut s’han aprovat els següents tres protocols: Protocol específic per a l'adequació dels col·legis electorals i per al procediment de vot en mesa electoral i escrutini (actualització del document aprovat el 9 de novembre), Protocol específic per a la creació del Dispositiu eleccions COVID: oficina, responsables i materials de seguretat sanitària i el Protocol específic per als actes de campanya. Pel que fa a l'eix del dret de vot s'ha aprovat el Protocol específic per a la comunicació institucional i sobre les diferents modalitats de vot. I per últim, per garantir la legitimitat democràtica, s'ha aprovat el Protocol de funcionament de la Taula de Partits i definició d'escenaris de celebració de les eleccions.
 
També el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha elaborat una informació especifica per als ajuntaments i altres ens locals, on hi trobareu aquella informació interès per a tot allò relatiu a l'impacte de la COVID-19 en l’organització de les eleccions. Al final d'aquesta notícia hi trobareu com a document una Guia d'orientacions per a ajuntaments sobre l'impacte de la COVID-19 en l'organització de les eleccions al Parlament 2021.
 
A més, cal tenir en compta que s'han ampliat els terminis per sol·licitar el vot des de l'exterior i d'enviament del vot per correu, en concret, la ciutadania resident a l'exterior inscrita al Cens Electoral de Residents Absents (CERA) que vulgui votar a les eleccions al Parlament podrà fer la sol·licitud de vot fins al 19 de gener.
Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC