• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
El Govern destina 36 M€ a nous ajuts per als sectors del comerç, l'esport, l'educació en el lleure i la cultura
El Govern destina 36 M€ a nous ajuts per als sectors del comerç, l'esport, l'educació en el lleure i la cultura


El Govern de la Generalitat activarà en els propers dies un nou paquet d’ajuts directes adreçat als sectors més afectats per les noves mesures d’aturada social que s’han aprovat per contenir l’avanç de la COVID-19. Concretament, es tracta d’ajuts directes per valor de 36 M€ que es destinaran als sectors del comerç, l’educació en el lleure, l’esport i la cultura. Les noves mesures de suport s’afegeixen al conjunt d’ajuts directes aprovats des de l’inici de la pandèmia, que el 2020 van arribar als 831 M€

12/01/2021

Així es va decidir en una reunió que va tenir lloc la setmana passada i a la què hi va assistir Eduard Rivas, vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde d'Esparreguera.

Les mesures que es van concretar són les següents:

En l’àmbit del comerç, es posarà en marxa un ajut específic destinat a establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats i als locals ubicats en centres, galeries i recintes comercials. Els ajuts es tramitaran a través del Departament d’Empresa i Coneixement, amb una dotació de 10 M€.  Els ajuts consistiran en una aportació única de 2.500 euros per establiment.

En l’àmbit de l’educació en el lleure, es destinaran 6 M€ a finançar nous ajuts per a esplais, instal·lacions i entitats especialitzades, els quals es gestionaran a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

En l’àmbit de l’esport, s’invertiran 15 M€ addicionals per complementar la línia d’ajuts de 20 M€ que va activar el Departament de la Presidència en el darrer trimestre del 2020. Es preveu que hi puguin accedir tots aquells equipaments que estiguin afectats per les noves restriccions.

En l’àmbit de la cultura, es reforçaran amb 5 M€ addicionals les línies d’ajut que gestiona actualment el Departament de Cultura per fer front a l’impacte de la pandèmia.

Des de l’inici de la pandèmia, el Govern de la Generalitat ha posat en marxa ajuts econòmics directes per valor de 831 M€, amb l’objectiu de donar suport als sectors més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia. Aquest import suposa aproximadament una cinquena part del total de despesa extraordinària efectuada el 2020 com a conseqüència de la COVID-19.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC