• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
L'EAPC lliura 14 premis a projectes innovadors que milloren els serveis públics en administracions locals, universitats i departaments de la Generalitat
L'EAPC lliura 14 premis a projectes innovadors que milloren els serveis públics en administracions locals, universitats i departaments de la Generalitat


La Diputació de Girona, la Universitat Pompeu Fabra, l’Institut Català de la Salut i l’Ajuntament de Valls s’enduen els quatre primers premis. Els Premis Ortuño reconeixen de manera honorífica iniciatives innovadores i bones pràctiques en matèria de gestió pública. La 5a edició dels Premis ha rebut prop de 50 candidatures, la xifra més alta des de la seva creació

25/03/2021

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha lliurat aquest dimecres 24 de març els V Premis Alfons Ortuño a la innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública a les administracions públiques.

Els Premis Alfons Ortuño, creats per l’EAPC l’any 2012, tenen com a objectiu reconèixer honoríficament les actuacions d’innovació i bones pràctiques en l’àmbit de les administracions públiques catalanes. Els guardons, que no tenen dotació econòmica, s’atorguen biennalment.

Amb el lema "Idees que neixen per ser de tots”, aquesta ha estat l’edició amb més presentació de candidatures des de la primera convocatòria. Se n’han presentat prop d’una cinquantena, el doble que en l’edició de 2018 malgrat el context per la pandèmia. Els premis també honoren la memòria d’Alfons Ortuño Salazar, qui fou al llarg dels anys 80 un dels arquitectes de les finances públiques de la Generalitat recuperada, mà dreta del conseller Ramon Trias Fargas, exsecretari general del Departament d’Economia i exsíndic de la Sindicatura de Comptes.

El jurat ha atorgat quatre primers premis i vuit accèssits en les categories d’Organització, processos i gestió econòmica; Transparència, bon govern, avaluació i qualitat; Desenvolupament d’equips i persones; i Serveis finalistes. També ha concedit dos premis especials del jurat.

Pel que fa als governs locals, destaquem que s'ha guardonat la Diputació de Girona amb el primer premi de la categoria 1 (organització, processos i gestió econòmica), pel projecte "Servei d’assistència en l’exercici de control intern”. En aquesta categoria s'ha atorgat un accèssit a la gerència de l’Ajuntament de Barcelona, pel projecte "Incorporació de la perspectiva de gènere a la fiscalitat municipal”; i un altre a l'Ajuntament de Terrassa, per l’actuació "Igualtats connectades. Interseccionalitat a les polítiques locals”.

En la categoria 2 (transparència, bon govern, avaluació i qualitat) els accèssits ha anat a la paeria de Lleida, pel projecte "Pressupostos oberts”; i a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, per la iniciativa "Rendició de comptes de les Cartes de Serveis”.

I en la categoria 4 (serveis finalistes), el primer premi se l'ha endut l'Ajuntament de Valls, pel projecte "OpenVallsChain, portal de dades obertes distribuït”.

Un premi especial del jurat ha anat al  Consell Comarcal del Vallès Occidental, per l’acció "Servei d’informació i acompanyament emocional a la ciutadania del Vallès Occidental”.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació
Més informació al web


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC