• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Mesures per celebrar un Sant Jordi 2021 segur
Mesures per celebrar un Sant Jordi 2021 segur


El Departament de Cultura de la Generalitat, conjuntament amb la Cambra del Llibre i el gremi de floristes de Catalunya ha consensuat, el passat 22 de març, un seguit de recomanacions, mesures i paràmetres per celebrar la Diada de Sant Jordi el dia 23 d’abril de 2021 de manera segura, adaptats a les prescripcions de les autoritats sanitàries durant el període de pandèmia de COVID-19

26/03/2021

Els objectius generals apuntats al document són, entre d’altres, evitar les aglomeracions i concentracions, sobretot en espais que poden ser d’alta densitat; i dissenyar i/o adequar espais que facilitin els circuits de sentit únic per als visitants. Per garantir l’afluència de públic i donar resposta a qualsevol incidència, es recomana que la diada sigui exclusivament professional (parades de llibreters, editors i floristes agremiats i/o amb llicència principal o única d’activitat) en aquells municipis que comptin amb aquests establiments.

Atès que són els ajuntaments els únics competents per a la concessió de llicències d’ocupació de la via pública, es recomana que aquests es reuneixin amb els professionals llibreters i floristes del seu municipi per fixar qui hi posarà parada i on: d’aquesta manera es podrà fer seguiment del compliment per part d’aquests de les normes (d’ubicació, sanitàries i de gestió) que s’estableixin i fer un control d’espontanis o parades sense permís. Els municipis tenen a la seva disposició el Gremi de Llibreters de Catalunya i el Gremi de Floristes de Catalunya en aquest sentit.

Igualment, es recomana que a cada població, hi participin els professionals amb seu als seus respectius municipis. Aquesta recomanació queda a criteri de cada ajuntament, que té el coneixement local específic i que pot ser excepcional en alguns supòsits.

Fruit d’una trobada amb la Federació de Municipis de Catalunya, l’ACM i l’Associació Micropobles, es determina que els municipis de menys de 5.000 habitants, en no poder celebrar un Sant Jordi professional amb llibreters, editors o floristes agremiats, puguin determinar que siguin les entitats del municipi qui dinamitzin la diada amb parades amb les mateixes condicions que la resta de casos. En qualsevol cas, el sector professional, responsable del compliment de les mesures als seus establiments i als espais perimetrats, preferentment a l’aire lliure, per a la celebració de la diada, haurà d’estar separat, en espai i gestió, d’altres activitats no professionals.

Pel que fa a les activitats culturals que tradicionalment se celebren per Sant Jordi, es recomana evitar fer-les i en cas que sigui indispensable, caldrà que s’adeqüin a la resolució vigent i es complementi amb el Pla d’Arts Escèniques i Musicals, el Pla de Cultura Popular o el pla específic que convingui. Caldrà que es facin preferentment a l’aire lliure o en recintes permesos i diferenciats dels espais de celebració de la diada.

Relacionats:

/ DOCUMENTS
Pla_Sant_Jordi-21.pdf


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC