• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
La Diputació de Girona fomenta amb quatre videocàpsules una gestió forestal sostenible i l'ús de la biomassa
La Diputació de Girona fomenta amb quatre videocàpsules una gestió forestal sostenible i l'ús de la biomassa


El Servei de Medi Ambient vol conscienciar de la necessitat d'abandonar els combustibles fòssils per un recurs energètic net, més econòmic i molt abundant als boscos de les comarques gironines. Actualment, només es treu profit del 31,5 % del potencial de biomassa a la demarcació, fet que també perjudica la capacitat de resiliència forestal als efectes del canvi climàtic

26/03/2021

La Diputació de Girona, a través del Servei de Medi Ambient, ha impulsat l'edició de quatre videocàpsules amb l'objectiu de promoure una gestió forestal sostenible a les comarques gironines i, alhora, potenciar l'ús de la biomassa com a recurs energètic, en detriment dels combustibles fòssils.

Per mitjà de les quatre videocàpsules (documentals curts, d'uns tres minuts de durada cada un i subtitulats també en anglès) s'aprofundeix precisament en aquesta necessitat de preparar-se per a la transició energètica que el territori gironí ha d'afrontar la propera dècada. Per fer-ho, és necessari fomentar aquesta gestió forestal sostenible, que és perfectament compatible amb la conservació de la biodiversitat i amb l'ús públic dels boscos amb un tractament proper als processos naturals.

Des d'avui i fins a mitjan abril, cada dijous s'anirà descobrint una d'aquestes videocàpsules. Els vídeos, que estaran en obert al canal YouTube de la Diputació de Girona, tractaran dels temes següents: 1. biomassa, trencant mites per reivindicar-la; 2. gestió sostenible als boscos; 3. quan els propietaris forestals lideren la gestió forestal; i 4. quan els ajuntaments lideren la gestió forestal.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC