• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
L'FMC treballa per adaptar les polítiques de joventut a les noves realitats
L'FMC treballa per adaptar les polítiques de joventut a les noves realitats


El Govern, les entitats municipalistes (FMC i ACM) i el moviment juvenil convoquen un nou Congrés de la Joventut de Catalunya, que generarà un nou marc de les polítiques de joventut per als propers anys i en el què tothom hi té veu i és cridat a participar-hi; i on les polítiques es decidiran de forma transversal i cooperativa. S'acaba de presentar, iniciarà els treballs previs a finals de juny i culminarà el 7, 8 i 9 d’octubre amb la seva celebració

03/05/2021

El Congrés de la Joventut de Catalunya és un espai on es debatrà sobre un tema molt reivindicat i molt crucial: les polítiques dels pròxims anys en temàtiques de joves. El món està canviant, i les necessitats dels adolescents i joves també. Per tant, cal modernitzar lleis i adaptar-les a les noves realitats. Per això es vol fer un salt endavant en les polítiques de joventut i reivindicar les noves generacions com a palanca del canvi social i econòmic.

La presentació d’aquest full de ruta va tenir lloc el passat dimecres 28 d'abril a la Nau Bostik del barri de la Sagrera, a Barcelona, davant d’un centenar de persones (majoritàriament en línia), i va comptar amb la participació de la directora general de Joventut, Laia Girós; el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch; el representant de la Federació de Municipis de Catalunya, Lluís Vall, del Consell Comarcal del Berguedà, que va posar de relleu la importància de processos com són el despoblament, la retenció del talent o la transformació digital i va indicar que cal que el Congrés de la Joventut els afronti per evitar que les polítiques que es van aplicar durant l’anterior crisi no es tornin a repetir; el president del Fòrum de Joves electes de l’Associació Catalana de Municipis, Eloi Hernàndez; i el president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Guillermo Chirino.

Tots ells han remarcat que la COVID-19 obliga a analitzar, debatre i acordar els nous reptes i problemes que la pandèmia ha accelerat en el context d’una crisi sistèmica. El nou full de ruta presentat advoca per integrar les conclusions que sorgeixen d’aquests canvis i consensuar un nou marc estratègic que posi la joventut al centre de les polítiques públiques.

Aquesta és la tasca que es durà a terme abans, després i durant el Congrés de la Joventut de Catalunya, que tindrà lloc el 7, 8 i 9 d’octubre del 2021. El congrés comptarà amb la participació de tècnics, professionals i responsables polítics de l’àmbit de la joventut, així com de joves organitzats en entitats i associacions i de joves no organitzats. És un Congrés obert a tothom que vol posar en valor la co-creació de les polítiques de joventut i en el qual es posaran en comú les conclusions dels 6 espais de reflexió, debat i co-creació que ja han arrencat.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació NdP Generalitat
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC