• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Catalunya celebra la Setmana Internacional dels Arxius amb diverses activitats programades arreu del territori
Catalunya celebra la Setmana Internacional dels Arxius amb diverses activitats programades arreu del territori


Avui, 9 de juny, se celebra el Dia Internacional dels Arxius sota el lema 'Persones – Arxius – Vides' per posar l’accent en la funció que realitzen aquests equipaments en la protecció i difusió del patrimoni documental. Vídeos divulgatius sobre com endreçar la documentació digital o què fer amb l’àlbum de fotos familiar, la participació en un podcast amb Gent de Merda i altres iniciatives omplen la setmana de propostes per posar en valor la important acció social dels arxius

08/06/2021

Avui dilluns, 7 de juny, els arxius catalans inicien les activitats per celebrar el Dia Internacional dels Arxius (dimecres dia 9 de juny), amb l’impuls del Departament de Cultura, per tal posar en valor la important acció social que desenvolupen envers la societat. Aquest esdeveniment, promogut pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA), se celebra arreu del món, durant tota la setmana, per posar en valor l’activitat que desenvolupen per la societat.

La celebració d’enguany vol reivindicar els arxius com a veritables serveis a la comunitat. La funció social dels arxius transcendeix aquesta celebració i impulsa diverses estratègies al llarg de l’any que promouen l’ús de tecnologies participatives que impliquin a la ciutadania com a coproductora de la informació i activitats.

L’any passat, sota el lema "Persones-Vides-Arxius”, es va posar en valor als arxius sota la mirada dels seus propis usuaris. Enguany, el lema modifica l’ordre de les paraules, per donar protagonisme als mateixos arxius per explicar a la ciutadania quina és la feina que es fa dins aquests equipaments per preservar la nostra història. Totes les històries que es recullen dins la documentació esclaten i es dispersen en un univers de dades que s’entrelliguen entre elles creant una xarxa de documents contextualitzats constantment pels professionals dels arxius.

D'altra banda, lXarxa d’Arxius Comarcals ha preparat diverses activitats dins el monogràfic ‘Dones i Arxius’ que ha implicat la participació de molts arxius comarcals i de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC