• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Convocatòria d'ajuts per establir xarxes entre ciutats o pobles de la Unió Europea
Convocatòria d'ajuts per establir xarxes entre ciutats o pobles de la Unió Europea


L'Agència Executiva d'Educació, Audiovisual i Cultura (EACEA) que gestiona el finançament en educació, cultura, sector audiovisual, esport, ciutadania i voluntariat de la Comissió Europea ha publicat una convocatòria d'ajuts per establir xarxes entre ciutats o pobles. La data límit per presentar sol·licituds és fins al 26 d'agost de 2021

28/05/2021

L'Agència Executiva d'Educació, Audiovisual i Cultura (EACEA) púbica la present convocatòria d’ajuts per establir xarxes entre ciutats o pobles de la Unió Europea amb els següents objectius: 

Promoure intercanvis entre ciutadans de diferents països; donar als ciutadans l 'oportunitat de descobrir la diversitat cultural de la Unió Europea i fer-los conscients que els valors europeus culturals i del patrimoni constitueix la base d’un futur comú; garantir les relacions pacífiques entre els europeus i garantir-ne l'activitat de participació a nivell local; reforçar la comprensió mútua i l'amistat entre ciutadans europeus; fomentar la cooperació entre municipis i l'intercanvi dels millors pràctiques; i donar suport a una bona governança local i reforçar el paper de les autoritats locals i regionals del procés d’integració europea. 

S'espera que els projectes de xarxes de ciutats reflexionin sobre una nova narrativa per a Europa, orientada als ciutadans, que promogui la igualtat, prospectiva i constructiva, que resulti més atractiva per a les generacions més joves en particular. Els projectes es poden basar en el resultat de les consultes dels ciutadans i poden conduir a debats sobre maneres concretes de crear una Unió més democràtica, per permetre als ciutadans tornar a comprometre’s amb la UE i desenvolupar un sentit més fort de la propietat del projecte europeu. Les xarxes de ciutats haurien de proporcionar a les ciutats i municipis la possibilitat d'aprofundir i intensificar la seva cooperació i debat en una perspectiva a llarg termini, desenvolupar xarxes sostenibles i esbossar la seva visió a llarg termini per al futur de la integració europea. 
  
Els temes i prioritats de l’abast dels projectes son: 

- Drets de ciutadania de la UE. 
- Combatre la discriminació i el racisme.
- Inclusió de minories. 
- Carta de drets fonamentals de la UE. 
- Reflexionar sobre l’impacte de la pandèmia COVID-19 en les comunitats locals. 

Podran ser socis de la convocatòria les següents entitats: els pobles, les ciutats o municipis i altres nivells de governs locals o els seus comitès d'agermanament o altres organitzacions sense ànim de lucre que els representin.
 
Es tracta d'una convocatòria del programa Ciutadania, igualtat, drets i valors (CERV) que reuneix l'antic programa Drets, igualtat i ciutadania (REC) del programa Europa per als ciutadans.

El pressupost que té aquesta convocatòria és de 4.200.000 d'euros i la data límit per presentar sol·licituds és fins al 26 d'agost de 2021.
Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació Generalitat de Catalunya
Convocatòria UE


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC