• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Cal un pla de xoc de reindustrialització que reparteixi riquesa per tot el territori
Cal un pla de xoc de reindustrialització que reparteixi riquesa per tot el territori


La Federació de Municipis de Catalunya va assistir a la reunió de la Taula del Pacte nacional per a la indústria celebrada el divendres 10 de setembre, amb la voluntat de posar en marxa un nou Pacte nacional per a la Indústria i comentar el seu plantejament general i el seu procés d’elaboració. La Taula pel Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, presidida pel conseller Roger Torrent, s’ha reunit per primera vegada amb l’objectiu de rellançar i transformar el model industrial que permeti fer un salt endavant significatiu en competitivitat i afrontar els grans reptes de la sostenibilitat i la digitalització els pròxims anys

13/09/2021

Per fer-ho, cal un consens ampli amb els agents econòmics i socials, universitats, centres tecnològics, col·legis professionals, partits polítics, entitats municipalistes i altres institucions vinculades amb la nostra economia industrial, amb una visió a llarg termini per assolir la transformació de la indústria del nostre país. Aquest consens s’articula a la Taula del Pacte, creada per Acord de Govern, com a instrument de participació i validació de les propostes que elaborin els diferents grups de treball que es creen en el mateix Acord. El nou Pacte pivotarà al voltant d’un conjunt d’actuacions transformadores i tractores, tres de les quals es posaran en marxa aquesta mateixa tardor: l’Oficina per a la Transformació de la Indústria de la Mobilitat i l’Automoció; un codi de bones pràctiques per ordenar i millorar els processos de reindustrialització; i la capitalització d’un fons per a inversions industrials estratègiques.

A la reunió hi va assistir per part de l’FMC, Sergi Morales, segon tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Mataró, que va declarar que "cal portar la veu dels municipis en la necessària transformació del sector de l’automòbil per incrementar el pes de la indústria al país”, afegint que "hem d’avançar en la transformació del sector cap a la indústria sostenible, assegurar la continuïtat de les empreses i evitar els tancaments i deslocalitzacions, i amb la formació professional aconseguir treballadors preparats pel sector. I, per a tot això cal una aposta valenta i pressupost per accions”.

Recordem que l’FMC ja va fer una Declaració Institucional el passat mes de març a favor d’un pla de reindustrialització de país que freni el degoteig de tancaments, deslocalitzacions i empobriment del teixit industrial de Catalunya. En aquest document, entre d’altres, es manifestava el rebuig al tancament de la planta Bosch de Lliçà d’Amunt, així com a la resta de tancaments que s’han anat produint en tot el territori català en les mateixes circumstàncies i amb les mateixes característiques; s’apel·lava a la necessària col·laboració de les administracions públiques en el compromís d'activar les mesures necessàries per evitar aquest i altres tancaments en el futur, així com plans de viabilitat que possibilitin la permanència de les indústries al territori; alhora que caldria modificar les normatives legals que faciliten aquestes deslocalitzacions. L’FMC manifestava també la voluntat de ser una part activa en la solució d’aquest problema que afecta els pobles i ciutats de Catalunya.

A més, en la reunió que l’FMC va mantenir amb el president de la Generalitat de Catalunya el passat mes de juliol, i en la que es van tractar qüestions que afecten i preocupen els governs locals, entre molts temes se li va exposar la necessitat de desenvolupar urgentment un pla de reindustrialització del país.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
NdP Govern


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC