• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
L'FMC defensa models i criteris a favor dels governs locals en les polítiques actives d'ocupació
L'FMC defensa models i criteris a favor dels governs locals en les polítiques actives d'ocupació


La pandèmia ha afectat tots els àmbits de la vida i les administracions locals no se n'han deslliurat. En matèria laboral, tothom sap com ha afectat al conjunt de la població. En els nostres pobles i ciutats la crisi sanitària ha derivat en una greu crisi econòmica que ha devastat gran quantitat de situacions particularment delicades

Ahir la Federació de Municipis de Catalunya va reunir el plenari de la Comissió d'Ocupació per debatre i treballar totes aquestes qüestions per tal que els interessos i les necessitats dels nostres veïns i veïnes es puguin veure atesos i satisfets de la millor manera


06/10/2021

L’activitat de la Comissió d’Ocupació de la Federació de Municipis de Catalunya es desprèn bàsicament de l’activitat que genera el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i en aquest òrgan, els representants de l’FMC hi treballen intensament defensant els interessos dels governs locals. No podem negar que han estat situacions tenses i difícils a l’hora de defensar criteris en el marc de les polítiques actives d’ocupació que s’ajustin a les necessitats dels ajuntaments. En paraules de Montserrat Candini, presidenta de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’FMC i alcaldessa de Calella, "continuem defensant una manera de treballar que considerem justa, amb la ferma i sincera voluntat de servir a les persones que més necessiten els recursos procedents dels diversos programes i convocatòries. Treballem amb la voluntat de fer les coses bé i esmercem molts esforços en fer-ho”.

Al plenari de la Comissió, que es va reunir ahir al matí, a més de presentar Imma Ferret, alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos com a impulsora de la Comissió, es van analitzar totes aquestes qüestions i quin és el camí que s’ha de seguir. Per a això, es va comptar amb la participació dels representants de l’FMC al SOC i de les persones tècniques de referència. En aquest sentit, es va informar de quins són els programes, les convocatòries i els fons previstos 2021-2022 i com està la tramitació de les ordres i les resolucions de les convocatòries de subvencions al Comitè de Direcció del SOC. A més, es va avançar que se celebrarà una propera reunió amb el nou director del SOC per parlar del model de treball a partir d’ara i del seguiment de l’activitat al SOC.

També es va debatre sobre l’acord marc de desenvolupament de la concertació territorial, l’estratègia catalana d’ocupació, quines són les accions realitzades i com ens trobem actualment. A més, es va informar als i les assistents de la consulta pública de la modificació de la Ley de Empleo, com es concreta la participació de l’FMC i què es va dir en la reunió amb la direcció del SOC i la secretaria de Treball.

Tots aquests temes van ser exposats pels representants de l’FMC al SOC, acompanyats per les assessores de referència que van complementar amb les seves explicacions tècniques.

Finalment, en un altre ordre de temes, cal apuntar que es va acordar modificar el règim i la periodicitat de les reunions, tant del plenari de l’Àrea (que passa a ser semestral) com de la permanent (que es reunirà aleatòriament segons la importància dels temes a tractar).

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació de l'Àrea de Promoció econòmica


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC