'Menja’t l’origen'. Fòrum d'Indicacions geogràfiques
'Menja’t l’origen'. Fòrum d'Indicacions geogràfiques



L'objectiu d'aquest fòrum, que tindrà lloc el 31 de maig organitzat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, és debatre sobre el potencial de les indicacions geogràfiques a Catalunya. Es presentarà la situació actual i les perspectives de futur en el context europeu, es mostraran experiències d'èxit i s'obrirà un debat amb els agents del sector per identificar i consensuar línies d'acció que permetin aprofitar les oportunitats de les indicacions geogràfiques
25/03/2022
Les indicacions geogràfiques (DOP i IGP) són els distintius que permeten associar l'origen geogràfic d'un producte amb unes característiques determinades, amb l'aval de les administracions públiques. A Catalunya tenim actualment 24 indicacions geogràfiques vigents de productes agroalimentaris molt diversos que permeten diferenciar aquests productes en el mercat. La qualitat, proximitat a l'origen, sostenibilitat i tradició són alguns dels valors que projecten les indicacions geogràfiques dels productes agroalimentaris. A més, les indicacions geogràfiques poden ser el motor de desenvolupament econòmic d'un territori.
El fòrum està adreçat a professionals del sector agroalimentari que gestionen o participen en la gestió dels sistemes de qualitat diferenciada: productors primaris, empreses elaboradores de productes, consells reguladors, administracions locals, consultories, empreses de màrqueting i comunicació especialitzats.
Relacionats:
/ ENLLAÇOS
Més informació