• Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Els municipis, 43 anys de gestió
Els municipis, 43 anys de gestió


Des de fa 16 anys, Catalunya commemora cada 19 d'abril el Dia del Municipi una efemèride que serveix per recordar l'aniversari de la celebració de les primeres eleccions municipals democràtiques després de la dictadura del general Franco, que van tenir lloc el 1979

Declarat oficialment i aprovat pel Govern de la Generalitat presidit per Pascual Maragall el 2006, el Dia del Municipi serveix una vegada més per reivindicar el paper dels ajuntaments en la gestió del dia a dia de les nostres viles i ciutats


19/04/2022

Deixant enrere els dos anys de la pandèmia de la COVID-19, el municipalisme no pot jugar un paper testimonial en el futur més immediat i per això volem ser agents actius de la recuperació econòmica, de la mateixa manera que ho vam ser per respondre a la pandèmia.

Tornem a reivindicar el nostre paper vertebrador per mantenir la cohesió social en aquest moment d'incerteses. La nostra prioritat continua sent el benestar de la ciutadania, el respecte a les llibertats i els drets humans, l'equitat i la universalitat en la prestació dels serveis, la convivència i la radicalitat democràtica.

Necessitem unes institucions locals fortes i empoderades, i intensificar la cogovernança i cooperació juntament amb la resta d'administracions catalanes.

Avui més que mai reclamem la nostra autonomia i la necessitat de comptar amb els recursos justos i necessaris per dur a terme la bona feina que es fa des dels ajuntaments. Ens cal una llei de finances locals justa, una normativa que no ens limiti el nostre funcionament diari, i que se'ns reconeguin les nostres competències reals.

43 anys després de les eleccions municipals de 1979, els ajuntaments hem demostrat que som el motor que fa funcionar les nostres viles i ciutats, i que som el govern més proper a la ciutadania, sempre en primera línia.

(article d'Olga Arnau i Sanabra, presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú)BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC