• Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Debat al Seminari Tècnic Local de l’FMC sobre el reciclatge urbà: quines són les intervencions en el patrimoni edificat?
Debat al Seminari Tècnic Local de l’FMC sobre el reciclatge urbà: quines són les intervencions en el patrimoni edificat?


Aquest matí s’està celebrant la sessió del Seminari Tècnic Local corresponent al mes de juliol, en la què 224 tècnics assistents han escoltat ponències sobre l la intervenció en el patrimoni construït, la rehabilitació energètica dels edificis i la catalogació en el reciclatge urbà

08/07/2022

La primera ponent, Mercè Zazurca i Codolà, arquitecta, ens ha explicat algunes intervencions realitzades al seu estudi, sempre col·laborant amb equips interdisciplinaris i ha afirmat que en les intervencions en el patrimoni ja construït cal seguir alerta, proactius i en continu aprenentatge per poder transformar-lo respectuosament, amb el propòsit de millorar la salut de tots nosaltres i del habitat on vivim. "Ara més que mai, urgeix que tots siguem còmplices per a la consecució d’aquestes fites. Com un ecosistema que reflexiona, aprèn, innova, comparteix coneixements i experiències, per finalment identificar els problemes, fer una bona diagnosi i ser capaç de apuntar les solucions que beneficiïn a tots”.

Per la seva banda, Luca Volpi, arquitecte, especialista en energia (Societat Orgànica), ens ha parlat de la rehabilitació energètica dels edificis, és a dir de tots aquells elements que permeten posar un edifici al dia en els requisits actuals de seguretat, accessibilitat o confort, entre d’altres, i que permeten que aquesta renovació també augmenti l’eficiència energètica de l’edifici.

Finalment, per tractar sobre tots els problemes que comporta el reciclatge urbà, concretament sobre què cal catalogar i què no, i l’adaptabilitat dels edificis catalogats, ens acompanya Joan Closa Pujabet, arquitecte, gerent de la Gerència de Serveis d’Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Programa


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC