El projecte liderat per la Diputació, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, REDESSA, el Clúster TIC Catalunya Sud, la Fundació Espigoladors i altres socis europeus, tindrà una durada de dos anys i compta amb finançament del Fons Social Europeu Plus. L’objectiu és lluitar contra el malbaratament alimentari: durant dos anys es buscaran fórmules basades en la innovació tecnològica per fer arribar els excedents de les produccions agrícoles a iniciatives socials






06/10/2023

El projecte compta amb la participació de la Diputació de Tarragona, que lidera i coordina el bon funcionament del projecte, assessorarà i farà el seguiment de les tasques dels altres socis; i de l’Ajuntament de Reus, que hi participa a través del Centre Social el Roser i REDESSA: coordinarà l’organització de la conferència final del projecte i participarà de diferents activitats, com la identificació de les necessitats dels productors locals sobre el malbaratament alimentari o posar a prova una eina digital que connecti productors i iniciatives socials.

SOULFOOD s’organitza en quatre paquets de treball: la gestió i coordinació, la identificació i proves de solucions digitals per a una producció agrícola i d’aliments sostenible, la identificació de solucions per millorar les iniciatives socials de distribució alimentària i la comunicació. Cada un d’aquests paquets de treball té associades diferents activitats, liderades per un dels socis i participades per diferents socis cada una. D’aquesta manera, es busca poder conèixer diferents maneres de treballar i aprendre de bones pràctiques internacionals, per tal de poder provar aplicar-les a la realitat de cada un dels diferents territoris participants.

El projecte té l’objectiu genèric de voler contribuir a la lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari a través del testatge d’eines tecnològics, hi trobem quatre objectius específics:

- Reduir la pèrdua d’aliments, contribuint a assolir un sector agroalimentari més sostenible, i a millorar l’eficiència de les iniciatives de distribució/donació d’aliments per a col·lectius vulnerables implementades per ONGs i governs locals.

- Incrementar la digitalització dels principals agents de la cadena de valor: productors i iniciatives socials .

- Millorar les xarxes entre productors agroalimentaris locals i les iniciatives socials de distribució d’aliments a les comunitats participants, per promoure noves col·laboracions per a la reutilització d’aliments perduts amb finalitats socials.

- Augmentar la conscienciació sobre el problema de la pèrdua d’aliments entre els principals agents de la cadena de valor i els públic en general.