El projecte liderat per la Diputació, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, REDESSA, el Clúster TIC Catalunya Sud, la Fundació Espigoladors i altres socis europeus, tindrà una durada de dos anys i compta amb finançament del Fons Social Europeu Plus. L’objectiu és lluitar contra el malbaratament alimentari: durant dos anys es buscaran fórmules basades en la innovació tecnològica per fer arribar els excedents de les produccions agrícoles a iniciatives socials
06/10/2023
El projecte compta amb la participació de la Diputació de Tarragona, que lidera i coordina el bon funcionament del projecte, assessorarà i farà el seguiment de les tasques dels altres socis; i de l’Ajuntament de Reus, que hi participa a través del Centre Social el Roser i REDESSA: coordinarà l’organització de la conferència final del projecte i participarà de diferents activitats, com la identificació de les necessitats dels productors locals sobre el malbaratament alimentari o posar a prova una eina digital que connecti productors i iniciatives socials.
SOULFOOD s’organitza en quatre paquets de treball: la gestió i coordinació, la identificació i proves de solucions digitals per a una producció agrícola i d’aliments sostenible, la identificació de solucions per millorar les iniciatives socials de distribució alimentària i la comunicació. Cada un d’aquests paquets de treball té associades diferents activitats, liderades per un dels socis i participades per diferents socis cada una. D’aquesta manera, es busca poder conèixer diferents maneres de treballar i aprendre de bones pràctiques internacionals, per tal de poder provar aplicar-les a la realitat de cada un dels diferents territoris participants.
El projecte té l’objectiu genèric de voler contribuir a la lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari a través del testatge d’eines tecnològics, hi trobem quatre objectius específics:
- Reduir la pèrdua d’aliments, contribuint a assolir un sector agroalimentari més sostenible, i a millorar l’eficiència de les iniciatives de distribució/donació d’aliments per a col·lectius vulnerables implementades per ONGs i governs locals.
- Incrementar la digitalització dels principals agents de la cadena de valor: productors i iniciatives socials .
- Millorar les xarxes entre productors agroalimentaris locals i les iniciatives socials de distribució d’aliments a les comunitats participants, per promoure noves col·laboracions per a la reutilització d’aliments perduts amb finalitats socials.
- Augmentar la conscienciació sobre el problema de la pèrdua d’aliments entre els principals agents de la cadena de valor i els públic en general.
Contingut relacionat
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.