05/07/2024

Des de la Federació de Municipis de Catalunya creiem que és necessària una aliança amb tota la comunitat educativa per al desplegament de polítiques fora escola, una aliança on l’ajuntament ha de tenir un paper articulador i líder

Per aquest motiu, organitzem, en col·laboració amb Educació 360, un esmorzar temàtic per reflexionar i debatre sobre el paper que els ajuntaments tenen en una educació a temps complet, que tindrà lloc el 18 de juliol de 2024

L’educació va més enllà de l’escola. Aquest és un consens àmpliament compartit. Tanmateix, encara queda molt camí per garantir el dret a l’educació d’infants i joves més enllà de l’horari lectiu, connectant temps, espais, aprenentatges i agents educatius.

Si bé coneixem profundament l’impacte positiu que les activitats educatives fora escola tenen en les trajectòries acadèmiques, professionals, socials i cíviques de les persones, podem constatar igualment que aquestes oportunitats estan desigualment distribuïdes. Les condicions socials, econòmiques i culturals de les famílies encara determinen en bona part l’accés i l’aprofitament de les propostes educatives.

Per això, el dijous 18 de juliol, analitzarem quin és el paper que tenen els ajuntaments en una educació a temps complet i coneixerem diferents experiències municipals d’Educació 360.

L’esmorzar se celebrarà al Hub Social (carrer de Girona, 34, de Barcelona) i està destinat a càrrecs electes i tècnics i tècniques de les entitats adherides a l’FMC.

El termini d’inscripció finalitza a les 15 h del dia 11 de juliol de 2024.