Resolució CLT/844/2025, de 7 de març, publicada al DOGC número 9371, de 14 de març de 2025

14/03/2025

— Objecte:

Aquestes bases tenen com a objecte promoure la creativitat cultural immersiva, que s'entén com tota aquella producció cultural original de caràcter artístic que fa servir tecnologia immersiva i inclou tant els continguts culturals immersius com els espais culturals immersius.

Els continguts dels projectes objecte d'aquesta subvenció s'han de desenvolupar amb alguna de les següents tecnologies immersives, o amb la combinació de dues o més:

- Realitat virtual (RV): generació d'entorns digitals que permeten la immersió del públic en un entorn virtual de manera aparentment real.

- Realitat augmentada (RA): generació d'elements digitals que complementen i milloren l'experiència del món real amb informació o capes digitals afegides a través de dispositius tecnològics.

- Realitat mixta (RM): combinació d'elements virtuals i reals que permeten la interacció amb els dos tipus d'elements, tant reals com virtuals, en temps real.

- Mapatge (mapping): tècnica artística consistent a projectar llum, imatges o un vídeo sobre una superfície tridimensional, com ara la façana d'un edifici o una escultura, per aconseguir efectes en 3D, sovint amb un acompanyament sonor.

- Metavers: experiència immersiva a través d'espais virtuals tridimensionals que inclouen components d'interactivitat, corporeïtat i persistència.

- Projeccions immersives: continguts produïts per a ser projectats al voltant de l'espectador de tal forma que envolti, amb efecte de continuïtat, la seva percepció visual o sonora i, per tant, generi la sensació d'immersió completa en un entorn diferent del real. La immersivitat d'aquests projectes ha de ser visual o sonora, sent acceptada, de manera complementària, la immersivitat olfactiva o sensorial.

— Entitats beneficiàries

a) Les empreses, siguin persones físiques o jurídiques, les entitats privades sense ànim de lucre i les cooperatives amb domicili en un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu, quan el seu projecte tingui incidència a Catalunya, per explotació o disponibilitat.

b) Els ens locals de Catalunya i ens públics adscrits o dependents, inclosos els consorcis, les fundacions i les societats mercantils amb capital social aportat íntegrament o majoritàriament per les entitats esmentades.

c) Les universitats públiques i privades de Catalunya.

2.2 No poden optar a aquestes subvencions l'Ajuntament de Barcelona ni els ens públics adscrits o dependents d'aquest Ajuntament.

— Import:

Per a la modalitat de la lletra a de la base 1.5, l'import de la subvenció pot cobrir, com a màxim, el 80% del pressupost total del projecte, i la quantia de la subvenció és d'un màxim de 100.000,00 euros. En cas que es percebin altres ajuts públics per a aquest projecte, el total d'ajuts públics no podrà superar el 80% del cost del projecte.

Per a la modalitat de la lletra b de la base 1.5, l'import de la subvenció pot cobrir, com a màxim, el 50% del pressupost total del projecte, i la quantia de la subvenció és d'un màxim de 100.000,00 euros. En cas que es percebin altres ajuts públics per a aquest projecte, el total d'ajuts públics no podrà superar el 80% del cost del projecte.

L'import mínim que es pot sol·licitar és de 5.000,00 euros per modalitat. S'han d'inadmetre les sol·licituds de subvenció d'un import inferior a 5.000,00 euros. Així mateix, s'han de denegar les sol·licituds de subvenció per a projectes que, un cop valorats, només puguin obtenir una subvenció inferior a 5.000,00 euros.

Per determinar la quantia de les subvencions, a més del que disposa la base general 5.7, es té en compte l'import sol·licitat.

— Resolució:

El Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, a proposta de l'òrgan instructor, ha de resoldre en el termini màxim de sis mesos a comptar de la data de publicació de la convocatòria.

— Bases generals: RESOLUCIÓ CLT/961/2024