La Setmana Bio per a l’alimentació ecològica se celebrarà del 19 al 27 d’octubre de 2019






09/07/2019

És un esdeveniment que aplegarà tot un conjunt d’activitats arreu del territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. El programa d’activitats serà molt variat i la seva proposta i organització anirà a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu.

Totes les persones i entitats interessades en la producció i l’alimentació ecològica poden organitzar activitats per a nodrir el programa de la Setmana Bio i donar-se a conèixer entre la població, sempre dins de l’objectiu global d’informar i difondre la producció i alimentació ecològica. Per facilitar l’organització, les activitats del programa s’agrupen en 5 famílies: visites a operadors ecològics, activitats comercials, activitats de divulgació, activitats gastronòmiques i setmana Bio a l’Escola.

L’objectiu és que els productors i elaboradors de productes ecològics, entitats i organitzacions interessades, administracions locals, escoles i centres docents, biblioteques, restaurants, minoristes, grans superfícies, etcètera, puguin organitzar aquella activitat que millor s’adeqüi a les seves necessitats i als objectius generals de la Setmana Bio.

Totes les activitats relacionades amb la comunitat educativa s’agruparan en la ‘Setmana Bio a l’escola’, que tindrà com a objectiu donar a conèixer la producció agrària i l’alimentació ecològiques a la comunitat educativa, tant a l’alumnat com a les famílies. Durant la Setmana Bio també es lliurarà els guardons del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica de l’edició d’enguany.

La Setmana Bio disposa d’una plataforma web, setmanabio.cat, que permet la gestió i difusió del projecte i millorar l’experiència, tant dels organitzadors com dels participants en les activitats del programa.