• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
L’FMC, a la Taula del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat
L’FMC, a la Taula del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat


Aquest matí ha tingut lloc, al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, l’acte de constitució de la la Taula del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat, que ha de ser l’instrument que permeti la participació dels diferents departament de la Generalitat, els agents econòmics i socials, el tercer sector i els governs locals a facilitar l’elaboració del Pacte. La Federació de Municipis de Catalunya forma part d’aquesta taula

18/07/2019

Sensi Domínguez, regidora d’Igualtat de Gènere i Feminisme de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, ha assistit aquest matí, en representació de la Federació de Municipis de Catalunya, a l’acte de constitució de la Taula del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat.

El pacte és l’eina que aborda, des del punt de vista legislatiu, pressupostari i de polítiques públiques, tots els reptes que tenen els ciutadans amb discapacitat. És el fruit del compromís que van adquirir el president de la Generalitat i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies en el marc del les reunions del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT), que agrupa les entitats representatives de l’àmbit de les persones amb discapacitat, i que és l’òrgan que vetlla per la transversalitat de les polítiques de promoció de l’autonomia personal i de l’atenció a les persones amb discapacitat. L’FMC també forma part del CODISCAT.

El pacte té com a finalitat l’establiment de les línies estratègiques d’actuació en els pròxims anys que permetin l’atenció transversal i integral a les persones amb discapacitat, d’acord amb els principis de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

En l'acte que ha tingut lloc aquest matí, s’ha constituït la Taula del Pacte Nacional pels drets de les persones amb discapacitat, per dotar-se d’un instrument, amb naturalesa d’òrgan col·legiat, que permeti la participació dels col·lectius i organitzacions implicades, així com la coordinació entre els departaments de la Generalitat de Catalunya. La Taula està presidida pel president de la Generalitat i hi participen el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, i la consellera de la Presidència, així com d’altres representants del Govern de la Generalitat; el president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat; els membres del CODISCAT representants de les diferents federacions; un representant de la Taula del Tercer Sector, de les organitzacions municipalistes FMC i ACM, de les organitzacions sindicals; de les patronals, de la Confederació del Tercer Sector, de la Intercol·legial, de cadascun dels grups parlamentaris i fins a cinc membres en qualitat de persones expertes.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
NdP_Generalitat


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC