L’objectiu de la jornada, que va tenir lloc ahir organitzada per l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya i l’ACM, va ser reflexionar sobre l’aplicació de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, en l’àmbit específic de la seguretat alimentària, especialment respecte als resultats de control oficial






13/12/2019

La Llei determina d’una manera molt àmplia els diversos continguts de l’obligació de transparència (informació institucional i organitzativa, gestió econòmica i pressupostària, informació de rellevància jurídica, programació i planificació, contractació pública, activitat subvencional, etc.), i les regles a les quals resta sotmesa, especialment aquelles que han de garantir el seu fàcil accés, consulta i comprensió, la seva neutralitat, la seva actualització, així com els límits que deriven de la protecció d’altres drets.

El diputat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Enric Llorca, va afirmar que «aplicar la transparència com a base de la gestió del risc és una gran oportunitat de millora per a les administracions locals, en especial per a aquelles que disposen de menys recursos». Amb tot, Llorca va matisar que «cal, però, invertir esforços, recursos i augmentar la col·laboració entre administracions per traçar conjuntament un sistema comú i objectiu a tot Catalunya, que permeti oferir a la ciutadania la informació pertinent, de forma clara, entenedora i en el moment oportú». I va reblar el seu discurs assegurant que «transparència i seguretat alimentària són aliades per a uns municipis amb més seguretat, salut, benestar, amb una ciutadania activa, informada i compromesa».