• Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
L’FMC treballa amb l’objectiu de sumar esforços per assolir els ODS
L’FMC treballa amb l’objectiu de sumar esforços per assolir els ODS


La Federació de Municipis de Catalunya ha participat en la redacció de l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya, que donarà lloc a l'Aliança Catalunya 2030, un partenariat entre actors públics i privats on es compartiran els compromisos de país per avançar en la consecució dels ODS. Aquest matí ha tingut lloc la signatura d’aquest Acord, amb el compromís de treballar conjuntament perquè la Catalunya del 2030 sigui sostenible i resilient al canvi climàtic, oberta al món, més justa i igualitària, solidària, diversa i integradora, i garant dels drets humans i de la pau

21/02/2020

L'acte de signatura que ha tingut lloc aquest matí al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, ha estat inaugurat per Mireia Borrell, secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea; Ramon Roca, president del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS); i Pere Aragonès, vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda. La cloenda ha anat a càrrec del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch; i del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. La Federació de Municipis de Catalunya ha estat representada per Montserrat Candini, vicepresidenta de l’FMC i alcaldessa de Calella. Les entitats que s'han adherit a l'Acord i a impulsar l’Aliança Catalunya 2030 disposaran fins el 5 de juny de 2020 per ratificar la seva adhesió aportant els seus respectius compromisos.

L’elaboració de l’Acord, amb el títol "Transformar Catalunya, millorar el món: un comproms compartit amb el desenvolupament sostenible”, ha estat possible gràcies a la participació d’un grup d’organitzacions compromeses amb els ODS. És precisament aquest procés de redacció conjunta el que li dóna més força. Tota la societat catalana, des del Govern fins a la ciutadania, les administracions locals, el món empresarial i la societat civil organitzada, se sent interpel·lada per l’Agenda 2030; i són moltes les organitzacions públiques i privades que estan treballant per assolir els ODS.

L’acte d’aquest matí ha començat amb un debat, posteriorment s’ha presentat l’Acord compartint-lo amb d’altres organitzacions que vulguin sumar esforços i participar activament a l’Aliança Catalunya 2030; i finalment s’ha acabat amb la seva signatura per part dels representants de les organitzacions del grup motor i d’altres que han expressat la seva voluntat de fer-ho. L’Acord es tanca fent una crida a tota la societat catalana perquè s’hi adhereixi i ajudi a impulsar l’Aliança Catalunya 2030, per poder treballar conjuntament i assolir un futur millor.

La societat catalana vol coresponsabilitzar-se en l’assoliment dels ODS d’acord amb la responsabilitat global i local i amb la capacitat d’actuació de cada agent, vetllant per la coherència de polítiques i actuacions a totes les escales. En aquest sentit, totes les parts signats de l’Acord es comprometen a treballar activament a favor de l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030, de forma conjunta, transversal i responsable, i a construir una Aliança forta i dinàmica que permeti generar sinergies per fer de Catalunya i el món un lloc millor el 2030.

L’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible és un pla d’acció de les Nacions Unides per respondre a la necessitat de disposar d’un marc consensuat d’actuació davant els reptes globals de la humanitat. Aquest pla estableix 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i 169 fites de tipus econòmic, social i ambiental. Per traduir els objectius en accions efectives, Nacions Unides encoratja a desenvolupar respostes nacionals ambicioses per aplicar aquesta agenda i a crear aliances de col·laboració entre tots els països i actors per assolir els ODS.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Acord nacional per a l'Agenda 2030 a Catalunya
Més informació
Recull de premsa
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC