ODS número 1: Fi de la pobresa i ODS número 2: Fam Zero
Per a alguns col·lectius la crisi de la COVID19 no només no ha representat una amenaça per a la salut o un període d’incomoditat a causa del confinament, sinó que ha afectat la qualitat de la seva alimentació. De fet, moltes persones en situació vulnerable, inclosos infants, s’han vist exposats a mancances alimentàries o a malnutrició. Aquestes situacions s'han pogut pal·liar parcialment gràcies a les xarxes de solidaritat existents i a iniciatives sorgides com a reacció comunitària a la crisi






14/10/2020

En aquest article s'exposen les bones pràctiques de la ciutat de Milan (Itàlia), d'Athienou (Xipre), de Mollet del Vallès i de Mouans-Sartoux (França) com a exemples de la capacitat que han mostrat els municipis a l’hora de facilitar la creació i la tasca de les iniciatives solidàries de distribució de menjar: mobilitzant voluntariat, impulsant la creació de xarxes de col·laboració (entre sector públic, sector privat i societat civil), superant els reptes logístics amb estratègies innovadores, o facilitant mitjans (espais, infraestructures, vehicles, col·laboració dels treballadors/es dels serveis públics, terrenys agrícoles, etc.).

Ara, la clau és consolidar aquestes xarxes de solidaritat i aprofitar-les per dur a terme una tasca de prevenció i  d’empoderament” de les famílies.