• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Aprovat el Pla estratègic de Serveis Socials 2020-2024
Aprovat el Pla estratègic de Serveis Socials 2020-2024


El govern ha aprovat aquest pla, fruit del consens entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el tercer sector, ens locals, agents econòmics i socials, i col·legis professionals, que en seguiran conjuntament el desplegament. El pla és el full de ruta per reformar el sistema català de serveis socials i reforçar el pilar de l’estat del benestar a Catalunya. Preveu incrementar el pressupost en 917,7 milions d’euros el 2025 i contractar 16.700 professionals els propers anys

30/12/2020

El Govern ha aprovat el Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024 perquè el Sistema Català de Serveis Socials (SCSS) esdevingui més preventiu, proactiu, àgil, comunitari i universal. Mitjançant una atenció més flexible, centrada en la persona i en la interacció familiar i comunitària, el pla vol reformar el sistema per a preparar-lo pels reptes dels propers anys i l’increment de la demanda social. Aquest document va ser aprovat per unanimitat al Parlament en comissió i s’ha basat en els consensos d’un procés participatiu previ amb els agents implicats.

El pla proposa més pes en l’acció comunitària i la prevenció i un increment en la inversió social que facin més sostenibles i eficients la resta dels sistemes públics i, per tant, el conjunt de l’estat del benestar de Catalunya. Concretament, preveu augmentar progressivament el pressupost del sistema de serveis socials fins assolir els 1.848,4 milions d’euros l’any 2025, xifra que suposarà un increment de 917,7 milions d’euros.

Entre d’altres mesures, també busca actualitzar i flexibilitzar els models d’atenció a les persones i millorar el rol dels professionals, dotant-los de més i millors eines, a més d’incrementar-ne el nombre en més de 16.700 persones treballadores.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Consulteu el pla
Més informació jurídica


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC